Kiskőrös

2018.03.27. 15:13

Lecserélnék tűzoltóautójukat a kiskőrösi önkéntes tűzoltók

A város elöljárósága támogatja a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérését, miszerint lecserélnék a már 33 éves tűzoltóautójukat. Az önkéntesek által jelenleg használt DAF típusú tűzoltóautót még 1999-ben kapták a holland Krimpen aan den Ijssel testvérvárostól. A jármű akkor 14 éves volt és ki­váló állapotú, ma már azonban sokszor javításra szorul.

Barta Zsolt

A város elöljárósága támogatja a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérését, miszerint lecserélnék a jelenlegi tűzoltóautójukat. A szervezet közelmúltban benyújtott hivatalos kérését Barkóczi Ferenc egyesületi elnök, nyugalmazott polgármester jegyzi.

Az önkéntesek által jelenleg használt DAF típusú tűzoltóautót 1999-ben kapták a holland Krimpen aan den Ijssel testvérvárostól. A jármű akkor 14 éves volt és ki­váló állapotú. Ma már azonban 33 éves, az utóbbi időben többször javításra szorult. Ez érthető is, ugyanis 33 év alatt a jármű alkatrészeinek az anyaga elfáradt. Információink szerint a tűzoltó-egyesület a környékbeli terepviszonyoknak megfelelőbb járművet szeretne beszerezni.

Az egyesület az igényelt támogatásból – 15 millió forintos összegről van szó – egy 1996 után gyártott tűzoltófecskendőt kíván vásárolni, amely terepes, 8-9 fő szállítására alkalmas és minimum 2000 liter oltóvíz szállítására alkalmas. Elsősorban a megbízható DAF, Mercedes, MAN, Volvo vagy Scania típusok közül kívánnak választani. A tűzoltók német és a holland testvérvárosokban szolgáló kollégáikat kérték meg arra, hogy amennyiben tudnak olyan eladó járműről, amely megfelelne a kőrösieknek, akkor azt jelezzék ­feléjük.

Az igényelt támogatásból az autót teljes málházattal együtt vásárolnák meg. Információink szerint az önkéntes egyesületnek 55 tagja van, akik közül csaknem a fele szokott éles bevetéseken részt venni. Évente 35-40 riasztást kapnak. Gyakran adnak szolgálatot olyan esetekben, amikor a hivatásos kiskőrösi tűzoltók egy-egy nagyobb mentésre vonulnak. Ilyenkor az egyesület tagjai látják el a város tűzvédelmét. Kiskőrösön kívül Akasztóra Tabdira, Páhira, Kaskantyúra is járnak menteni a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában