lezárt akta

2018.03.02. 15:29

Csaló gondozónő verte át az apostagi nénit

Egyszer csak érkezett egy számla, hogy fizesse ki a 77 éves néni a telefont és az előfizetés díját, amit ő nem is rendelt meg.

baon.hu

Egy apostagi nő a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon tavaly márciusban feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen, mert valaki a 77 éves édesanyja adatait felhasználva telefont és előfizetést rendelt az egyik mobilszolgáltatótól. A cég az előfizetési díjat és a készülék árát a sértettnek számlázta ki, aki ekkor szerzett tudomást arról, hogy személyes adataival visszaéltek. Csak később derült ki, hogy édesanyja gondozónője állt a csalás mögött.

A nyomozás derítette ki, hogy a sértetthez rendszeresen járó gondozónő szerezte meg az adatokat, és a neten kötötte meg a szerződést. A rendőrök az 54 éves dunaújvárosi nőt személyes adattal visszaélés vétség és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ügyet a napokban a nyomozók lezárták, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségre.

Képünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában