Soltvadkert 

2018.01.30. 14:10

Félreértette a viccet, nyakon szúrta a másik vendégmunkást

Két év börtönt kapott kedden a Szegedi Ítélőtáblán egy román férfi, aki 2016 nyarán iszogatás közben félreértette egy másik román vendégmunkás viccét, és dühében nyakon szúrta az illetőt.

Hraskó István

A vádlott V. I. négy éve élt folyamatosan Magyarországon, alkalmi mezőgazdasági munkából tartotta el magát és családját. Több helyen lakott, a késeléskor éppen Soltvadkerten. A másik román férfit, C. V. A.-t hazánkban ismerte meg, többször dolgoztak együtt, volt, hogy együtt is laktak.

2016. augusztus 17-án a vádlott az eső miatt nem dolgozott, szállásán, egy soltvadkerti házban lakótársaival ivott. A sértett 11 óra körül állított be, hogy elvigye az elköltözésekor hátrahagyott holmijait, de aztán ő is poharat ragadott. Délután C. V. A. viccesen káromkodott egyet, a bíróság megállapítása szerint V. I. ezt félreértette, indulatosan kérdőre vonta a másik román férfit, majd felállt, felkapott egy kést, és nyakon szúrta.

A sértett nyaka erősen vérezni kezdett, ettől valamennyien megijedtek. A vádlott egy pólószerű anyagot adott a sérültnek, hogy azzal szorítsa el a sebet. Hamarosan értesítették a rendőröket, majd a mentőket. A vádlott mindvégig a sértett mellett maradt, mígnem a kiérkező rendőrök őrizetbe vették.

A sértett a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett, de figyelemmel az összes körülményre, a bántalmazás eszközére, a szúrás irányára, a támadás akár halálos eredményt is okozhatott volna – hangzott el az ítélethirdetéskor. Azt nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy a V. I. a másik halálát akarta volna. A vádlottat tavaly a Kecskeméti Törvényszék első fokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és két év börtönre ítélte, valamint öt évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet ellen az ügyész fellebezett, mert szerinte a bíróság tévesen minősítette a bűncselekményt, ezért indítványozta, hogy másodfokon emberölés kísérletét állapítsa meg az ítélőtábla. Ez a bűncselekmény hosszabb börtönnel járt volna, a táblabíróság azonban helybenhagyta a törvényszék döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában