Kecskemét

2018.01.22. 09:58

Elsodort egy idős asszonyt, majd elhajtott az ittas sofőr

Ittasan vezetett, letért az útról és elsodort egy idős asszonyt egy kecskeméti férfi vasárnap délelőtt. A sofőr ezután elhajtott a helyszínről. A rendőrök az otthonában fogták el a férfit.

baon.hu

Kecskeméten, a Mályva utcában vasárnap 11 órakor egy 64 éves helyi férfi az általa vezetett Chevrolet Aveóval ittas állapotban közlekedett. Egyszer csak járművével letért a jobb oldali útpadkára, és ott elütötte az egyik ingatlan bejáróján tartózkodó 78 éves asszonyt, aki könnyű sérülést szenvedett. A balesetet követően a sofőr a helyszínről úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, hogy a nő megsérült-e, vagy élete, testi épsége közvetlen veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e.

A járőrök a balesetet követően 50 percen belül otthonában fogták el a férfit. A sofőrt előállították a rendőrök. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

Fotó: police.hu

Ne feledjék: zéró tolerancia

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek – hívja fel a járművezetők figyelmét a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában