Frissítve

2023.01.18. 11:31

Tavaszi vihar okozott meglepetést január közepén Kecelen és Soltvadkert környékén

Viharos szélre és villámcsapásokra ébredtek szerda reggel Kecel és Soltvadkert környékén a családok.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Frissítés (16:24):

Travnyik János tűzoltóparancsnok  későn délután elmondta, hogy Kecelen több fát is tövestől kiszakított a forgószél, de sokan maguk takarították el a fákat. Volt, ahol a cserepek egy részét lefújta a szél, de a lakosok maguk pótolták, vagy helyezték vissza a tetőkre.

Korábban írtuk:

Bíró Tamás, a vadkerti tűzoltóság parancsnoka kérdésünkre elmondta, hogy egy fakidőléshez riasztották őket. A szél 60-70 kilométeres sebességgel száguldhatott végig a településen. Ez azonban bár váratlan és szokatlan volt, nem tartozik a nagy viharok kategóriájába. 

Travnyik János keceli tűzoltó parancsnok
Fotós: Barta Zsolt

– Ijesztő volt volt ez a vihar, mert szokatlan januárban a tavaszi esőkre jellemző időjárás – mondta Ritter Imre, egy soltvadkerti gazdálkodó, akinek az udvarában van egy melléképülete, amely kissé rozoga, de szerencsére nem bontotta meg a vihar. 

– Kecelen egy kicsavart fához riasztottak minket, más nagyobb káreseményről nem tudunk – tájékoztatta hírportálunkat Travnyik János tűzoltó parancsnok.

 Herczeg Imre gazdálkodó azt mondta, Kecelen több fakidőlés volt, néhány háznál a cserepet is megbontotta a vihar, amely Kalocsa felől érkezett. Nagyon félelmetesnek tűnt a szél, amely szinte sivított úgy fél hét környékén. 

Nikléczi Gábor kiskőrösi gazdaköri elnök is nyilatkozott a baon.hu-nak: 5-6 milliméternyi eső hullott le nagyon intenzíven. Ami ijesztő volt: januárban ilyen vihar teljesen szokatlan Kiskőrös környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!