Időjárás

2022.11.19. 07:22

Továbbra is erősen felhős lesz az ég Bács-Kiskun felett

Mutatjuk, hogy milyen időjárás várható szombaton Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A koponyeg.hu szerint marad az erősen felhős ég, de egyre kevesebb helyen fordul elő (átmenetileg) csapadék, mely az Északi-középhegység térségében továbbra is lehet szitálás, havas eső, hószállingózás. Estétől dél felől újabb esőfelhők érkeznek. +5, +6 fok körül alakul a csúcsérték, lehűl az idő. Főleg a nap első felében lehet erős az ÉNy-i szél.

Mint írják, fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában