Bács-Kiskun

2022.10.06. 07:30

Száraz, kellemes őszi idő vár ránk csütörtökön

Mutatjuk, hogy milyen időjárás várható csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A napsütést egyre több fátyolfelhő szűri, de ebből csapadék sehol sem alakul ki. A déli, délnyugati szél megélénkül. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, Kecskeméten a 22 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála – olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Mint írják, számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés megviselheti az arra érzékenyek szervezetét. Náluk gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A szív-érrendszeri betegek a nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az ízületi betegségben szenvedőknél ízületi-és csontfájdalmak alakulhatnak ki, a panaszok felerősödhetnek. A megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!