Galériával / Videóval frissítve

2022.09.29. 18:20

Kelebiát és Tompát is szétverte a jégeső

Hatalmas jégeső zúdult csütörtök délután Tompára és Kelebiára. Volt ahol a veteményest, máshol a terasz tetejét verte szét a borsó- és cseresznyenagyságú jég.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki délután Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye területére. Az érintett területen hevesebb zivatarokra figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő jégeső is.

Délután fél három tájban Csikéria és Mélykút felől érkeztek a több kilométer széles sötét felhők hatalmas széllel. 

– Először száraz jég esett, utána jött az heves zivatar – számolt be róla el Véh László polgármester, aki a baon.hu-nak azt mondta, hogy több mint negyvenhat éve él a településen, de még ilyet nem látott Tompán. Percekig esett a jégeső, az utakat, a járdákat és a parkokat is belepte a jég, órákig hófehér volt minden.

Deák Ferenc a Damjanich utcában lapátolta a jeget, a házak udvarán bokáig ért, de az útesten is vastagon állt. A tompai Csernák család a település észak-nyugati részén lakik, itt esett a legtöbb jég, veteményesében a még száron lévő fűszerpaprikát verte szét, de a szomszédos földön lévő tökök egy részét is kilyuggatta. A gyerekek talicskában tolták az udvaron összelapátolt jeget, annyi esett.

A zivatar Kelebia felé haladt tovább, ahol elmondások szerint még több és még nagyobb jég esett. Volt, ahol a terasz tetejét verte szét, egyelőre azonban komolyabb károkról nem érkezett információ.

Szivárvány is volt csütörtökön Tompa fölött. 
Forrás: Olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában