Frissítve/Galériával

2022.08.19. 20:46

Lecsapott a vihar Bács-Kiskun megyére is

Lecsapott a zivatar Bács-Kiskunra is péntek este. A vihar ágakat szakított le és fákat is kidöntött.

Pozsgai Ákos

A halasi tűzoltók távolítják el a Kelebiára vezető útra kidőlt fát.

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (22.05):

Olvasóinktól úgy tudjuk, hogy Szalkszentmártonon és Balotaszálláson is körülbelül este 8 óra óta kisebb megszakításokkal szakad az eső. Tassra és Ballószögre is megérkezett már a vihar, viszont Kecskeméten és Helvécia külterületén még csak erősen fúj a szél és villámlik.

(21.40):

Olvasóink jelentették:

Úgy tudjuk, hogy Jászszentlászlón jelenleg még csak villámlik, Izsákon viszont dörög az ég és villámlik is. Információink szerint Orgoványon is tombol a vihar. Egyik sükösdi olvasónk azt írta, hogy jelenleg csendesen esik az eső, a távolban villámlást és dörgést észlelt. 

Kiskunmajsát és Kecskemétet viszont eddig még elkerülte a vihar. 

(21.13):

Információink szerint faágak szakadtak Tompán egy trafóházra, amely rövid időre ki is gyulladt. 

Az 53-as főúton, a Kelebiára vezető úton, a kelebiai erdészetnél, kidőlt egy fa, amely miatt két busz is elakadt. A halasi tűzoltók most értek a helyszínre.

Úgy tudjuk, hogy Kunfehértón a Halasi kórház üdülőjénél is dőlt ki egy fa, ahová a halasi tűzoltókat riasztották.

A zivatar elérte Kiskunhalast is.

További fotók hamarosan!

Fotós: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, pénteken másodfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskun megyére zivatarok kialakulása miatt. 

Újságírónk Tompáról jelentette, hogy a térséget elérte a zivatar, villámlik és változó intenzitással esik az eső. A településen egyfolytában dörög az ég és heves széllökések érik a várost. Úgy tudjuk, hogy Mélykúton is hasonló a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken az éjszaka második felétől egyre inkább a felhőszakadás (ált. 30-50 milliméter, néhol > 50 milliméter) lehet a fő veszélyforrás.

Szombat napközben több hullámban, több helyen várhatóak zivatarok legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben. A zivatarokat a felhőszakadás (ált. 30-50 milliméter, néhol > 50 milliméter) mellett helyenként viharos szél (60-80 kilométer/óra) és jégeső (ált. 1-3 centiméter) kísérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!