Veszély

2022.08.24. 07:33

Felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Bács-Kiskunra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar és felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun megye területére szerdára. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

baon.hu

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Szerda reggel az Alföldön, illetve északkeleten előfordulhat már a záporok mellett egy-egy dörgés, villámlás – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezt követően várhatóan egyre növekvő számosságban kell zivatarokra számítani főként az ország keleti felén (kiemelten az Északi-középhegységben, Észak-Alföldön, főváros tágabb térségében), amelyek fokozatosan északnyugat, nyugat felé helyeződnek át. Legkésőbb és legkisebb számosságban a nyugati, északnyugati megyékben kell zivatarokra számítani. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (> 25-35, de néhol akár ~45-50 milliméter) kísérheti, de kisebb körzetekben viharos (> 60-70 kilométer/óra) széllökések, jégeső (átlagban 1-2 centiméternél nem nagyobb méret) is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!