Időjárás

2022.05.24. 07:10

Elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun megyére

Citromsárga riasztást adott ki Bács-Kiskun megye egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig – írja a met.hu.

A hajnalban kialakult csapadékrendszer fokozatosan terjed kelet felé, amelyben beágyazott zivatarokra is számítani kell, főként az ország déli felén. A csapadéktömb várhatóan a déli órákra fokozatosan gyengül, elhagyja az országot. A zivatarokat intenzív csapadékhullás (~ 10-15 milliméter), esetleg jégeső is kísérheti.

Kedden késő délutántól a Dunántúlon (kezdetben inkább az nyugati, északnyugati területein, később másutt is) alkalmasak lehetnek a feltételek zivatarok kialakulására. A legerősebb cellákat jégeső (1-3 centiméter), intenzív csapadékhullás (15-20 milliméter), illetve viharos széllökés (60-80 kilométer/óra) is kísérheti. Alacsony valószínűséggel lokálisan egy-egy cella kísérőjelenségei elérhetik a narancssárga fokozat kritériumait is. A légkör várhatóan még éjszaka is aktív marad, de a zivatartevékenység súlypontja egyre inkább keletre helyeződik majd át. 

Fotó: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában