Kvíz

2022.03.26. 15:15

Emlékszik még az ezredforduló utáni hazai, tavaszi nagy havazásokra?

Idén úgy tűnik, a március kegyes hozzánk. A kezdeti hűvös napokat mostanra felváltotta az olykor a 20 fokot is meghaladó nappali hőmérséklet. Élvezhetjük a Nap melegét, a szabadban töltött órákat. De a kis ördög valószínűleg többek vállán ott ül, és emlékeztet rá, hogy jött már derűre ború. Bénította már meg az országot tavasszal nagy havazás. Eheti kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, olvasóink mennyire emlékeznek az ezredforduló utáni hatalmas tavaszi havazásokra.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Bús Csaba

1.
Melyik évben történt, hogy a hatalmas tavaszi havazás miatt válságstábot kellett összehívni?
2.
Mikor kaptuk az azóta szállóigévé vált sms-t a Belügyminisztériumtól: „Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”?
3.
Több tíz centiméter hó hullott országszerte 2004. március 13-án. De egyéb nehézség is adódott aznap. Emlékszik rá, mi volt az?
4.
Nem is olyan régen, április 19-én hatalmas havazás érkezett hazánk területére. Emlékszik, melyik évben volt ez a tavaszi zord idő?
5.
Tudja, hogy milyen idő volt a 2013-as márciusi nagy havazás előtti napokban hazánkban?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában