TOP

2023.03.14. 17:45

Átadták az új hűtőházat Jánoshalmán – galériával

Nyolcszázmillió forintból épült meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az 1350 négyzetméter alapterületű, hat hűtőkamrából és háromszáz négyzetméteres szintén hűthető rakodótérből álló 1800 tonna gyümölcs-és zöldség tárolására alkalmas hűtőház, amit Nagy István agrárminiszter, Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke és Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere közösen avattak fel kedd délelőtt.

Pozsgai Ákos

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere, Nagy István agrárminiszter és Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő avatták fel a hűtőházat

Fotó: Pozsgai Ákos

A város vezetése egyik legfontosabb céljául tűzte ki a mezőgazdasági vállalkozói környezet fejlesztését. A pályázati forrásból megvalósult beruházás az 5412. számú út melletti önkormányzati tulajdonú iparterületen valósult meg. A létesítmény a térség mezőgazdaságának fejlesztésére pozitív, ösztönző hatással lesz, a jánoshalmi, és környékbeli gazdák, gyümölcs-és zöldség termesztők régóta várnak erre a lehetőségre – hangoztatta Czeller Zoltán polgármester az ünnepélyes átadón.

Nagy István agrárminiszer kiemelte, hogy az agrárium mostanra nemzetstratégiai ágazat lett. 

– Ennek szellemében született kormányzati döntés történelmi mértékű források biztosításáról az agrárium és élelmiszertermelés fejlesztése számára. 2021-2022-ben tízezernél több mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozás számára 1200 milliárd forintnál nagyobb összegben hagytunk jóvá támogatást fejlesztéseikhez kapcsolódóan, felhasználtuk az összes forrást, amit a kormányzat az agráriumra szánt – mondta a szaktárca vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!