Fejlesztés

2022.08.04. 06:50

Több százmillió forintos beruházást valósít meg a kunszentmiklósi Kazi Kazán Kft.

A magyar kormány kétszázkilencmillió forint támogatásából és saját erőből fejleszti telephelyét a fűtéstechnikai berendezés, kazán és a hozzá tartozó egyéb kiegészítők gyártásával foglalkozó, kunszentmiklósi székhelyű Kazi Kazán Kft.

Gulyás Sándor

A beruházás részleteivel a helyszínen is megismerkedhettek a cég partnerei.

Fotó: Gulyás Sándor

A fűtéstechnikai berendezéseket és alkatrészeket gyártó vállalkozás 2007-ben indult. A folyamatos fejlődés eredménye, hogy ma már az ország egyik piacvezető cégének számít. A további előrelépés feltétele volt a meglévő telephely bővítése, melyhez nyújtott segítséget a több mint kétszázmillió forintos kormányzati támogatás.

– Az új összeszerelő műhely és raktár építési engedélye már 2017-ben megvolt, ám a beruházás összegét nem tudtuk teljes egészében kigazdálkodni. A projekt megvalósítására a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázata kínált lehetőséget. 

A fejlesztés keretében megépül telephelyükön a napelemes rendszerrel ellátott új összeszerelő műhely. 

Mindezen túl három targoncával, valamint egy kombinált festő-szárító kabinnal bővül a cég eszközparkja. A projekt keretében továbbképzést is biztosítunk munkavállalóink számára. A beruházás eredményeként az irodai munka, a gyártás és részben a raktározás is a Kazi Kazán Kft. saját tulajdonú telephelyén valósul meg a jövőben – ismertette a fejlesztés részleteit Fábián Kázmér tulajdonos, ügyvezető, a kunszentmiklósi polgármesteri hivatal épületében megtartott sajtótájékoztatóval összekötött partner találkozón.

A projekt korszerűsítési folyamatainak eredményéről, a jövőbeli célokról Koller Csaba értékesítési vezető tájékoztatta a cég üzleti partnereit.

– Cégünk jelenleg öt helyszínen dolgozik, a termelés és értékesítés gördülékenyebbé tétele érdekében volt szükség a fejlesztésre. Az előzetes becslések szerint a megvalósuló projektnek köszönhetően mintegy húsz százalékkal javul teljesítményünk az adott emberállománnyal. 

Hatékonyabb lesz a gyártás, gyorsabb lesz a kiszolgálás. 

A fejlődés nem áll meg, tervben van egy háromezer négyzetméteres raktár felépítése, melynek megélte után egy helyre kerül a cég valamennyi tevékenysége. A másik és talán legjelentősebb feladatunk, hogy készülékeink hatásfok és füstgáz-kibocsátás tekintetében is megfeleljenek az európai normáknak, megóvva így környezetünket – fogalmazott Koller Csaba értékesítési vezető.

A sajtótájékoztatóval összekötött partner találkozó zárásaként a résztvevők megtekintették az épülő közel ezerötszáz négyzetméter alapterületű összeszerelő műhelyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!