Lopások

2022.08.04. 13:27

Összefogtak a keceli gazdák a bodzatolvajok ellen

Az elmúlt években tapasztalt lopások miatt összefognak a bodzatermesztő keceli gazdák, hogy megvédjék értékeiket. A bodzatermesztők érdekeinek védelmében az önkormányzat a városháza tanácskozótermében szerdán, 17 órára egy fórumot is összehívott – tudatta Haszilló Ferenc polgármester és Bányászi Gábor önkormányzati képviselő.

Pozsgai Ákos

A helyi gazdák a korábbi évek lopási hullámain okulva, valamint az emelkedő bodzafelvásárlási árat figyelembe véve döntöttek úgy, hogy összefognak. 

– Az utóbbi években nem volt elég a fagykár, majd a jégverés és az aszály okozta károk, még a bodzatolvajok is csapást mérnek a gazdákra – hangoztatták felhívásukban a keceli termelők. 

A gazdák vállalták, hogy felváltva járőröznek a határban és ellenőriznek minden gyanús mozgást. A maximális hatékonyság érdekében a termelők önkéntes munkája mellett a rendőrség is kiemelt figyelmet fordít a problémára, valamint külsős vagyonvédelmi cég őrszolgálata is bekapcsolódik a rendszeres járőrözésbe – tudatták közleményükben a gazdák. 

A szerdára hirdetett fórumhoz hasonlót a korábbi években is szerveztek a bodzaszezon idején, annak érdekében, hogy a városvezetés, a helyi szervezetek és közösségek, valamint a gazdák közösen keressenek megoldást a bodzalopások visszaszorítására. A fórumra most is meghívást kapott a járási és a helyi rendőrőrsparancsnok, a polgárőrök, a mezőőrök és a képviselő-testület tagjai, valamint valamennyi, az ügyben érintett bodzatermesztő gazda – közölte Haszilló Ferenc polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!