Galériával

2022.05.24. 17:25

Új gyáregységgel bővült a Freudenberg Lajosmizsén

Új gyáregységet avattak kedden a speciális gumitömítéseket gyártó Freudenberg Sealing Technologies Kft. lajosmizsei telephelyén. A beruházás önerőből, összesen mintegy négymillió euróból valósult meg a telephelyet tulajdonló és csarnokot építtető Agron Kft. és a technológiát biztosító Freudenberg együttműködésével.

Horváth Péter

Balról: Ralf Schmid, a Speciális Tömítések Divízió elnöke, Körtvélyesi Péter, a Freudenberg Sealing Technologies Kft. ügyvezető igazgatója, Basky András, Lajosmizse polgármestere és Molnár György, az Agron Kft. ügyvezetője. Fotó: Bús Csaba

Csaknem kétezer négyzetméterrel gyarapodott a Freudenberg lajosmizsei telephelye, a gyár 2020-ban indult fejlesztése nyomán. Az elkészült beruházás ünnepélyes átadóján Körtvélyesi Péter ügyvezető igazgató beszélt a fejlesztés részleteiről. A bővítés egy 300 négyzetméteres raktár építésével kezdődött, ami korábbi két üzemcsarnok között kapott helyet. A legmodernebb felszereléssel ellátott tároló a gyors termékáramlást teszi lehetővé: az alapanyag öt nap alatt válik késztermékké. A raktár felépítését követte telephely jelentősebb átalakítása, ami a régi csarnokrész lebontását követően helyet ad az új, közel 1200 négyzetméteres gyártó üzemnek – így már mintegy hatezer négyzetméteren működik a gyár. 

Itt Termelésmenedzsment irodát is kialakítottak az emeleten, a földszinten pedig a minőségügy irodái kaptak helyet. Az új csarnok magasdarus, vagyis nem kézi erővel mozgatják a több száz kilós szerszámokat a gépek között. Az ügyvezető elmondta:

 az öt új Engel szimmeringgyártó gép mellé idén hét további érkezik, melyek a lajosmizsei telephely decemberi 15. évfordulójára már munkába állnak.

 A beruházással a gyáregységek 30 százalékkal bővültek, amivel együtt az elmúlt egy évben 15 százalékkal nőtt a munkahelyek száma, így több mint 210 fő dolgozik a Freudenbergnél. Az új csarnok lehetővé teszi, hogy részben már autóipari termékeket is gyártsanak a divízión belül. A fejlesztés keretében a régebbi szociális helyiségeket is felújították és új étkezőt is kialakítottak. A beruházás összesen mintegy négymillió euróba került: a telephelyet bérbeadó Agron Kft. csaknem kétmillió euróból építtette az új csarnokot és alakította ki az infrastruktúrát, míg a Freudenberg ugyanennyiből hajtotta végre a technológiai fejlesztést.

Ralf Schmid, a Speciális Tömítések Divízió elnöke méltatta a beruházás jelentőségét és a magyar csapat teljesítményét. Basky András, Lajosmizse polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a településen működő vállalkozások jelentősen hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

Molnár György, az Agron Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 

a beruházás a Freudenberggel közelmúltban kötött újabb 15 éves együttműködési megállapodás eredménye, ami egyben további fejlesztéseket is lehetővé tesz a jövőben. 

A fejlesztést méltatva rámutatott, hogy a cég a világ élvonalába tartozó gyártástechnológiát képvisel.

A köszöntőket követően a felszólalók a nemzetiszín szalagot átvágva átadták az új egységet a termelésnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!