Galériával/Videóval

2022.02.28. 17:34

Új raktárat adott át Kecskeméten a Nissin Foods

6500 négyzetméter alapterületű, 21 ezer raklap kapacitású raktárat épített kecskeméti telephelyén az instant tésztákat gyártó Nissin Foods, az átadó ünnepségen részt vett Otaka Masato japán nagykövet is.

Hraskó István

Megnyitották az új raktárat. Fotó: Hraskó István

A harminc évvel ezelőtt Hollandiában megalakult Nissin Europe 2004-ben költözött át Magyarországra, azon belül is Kecskemétre, azóta is itt van a vállalat egyetlen európai gyártóegysége. Az itt készült termékek 90 százalékát több, mint húsz országba exportálják. A vállalat 2017-ben zöldmezős beruházással új magyarországi üzemet létesített a déli iparterületen, ami jelentős kapacitásnövekedést jelentett, így az elmúlt években megduplázták a vállalkozás méretét.

A mostani projekt során a Nissin új gépeket és berendezéseket telepít a termelési kapacitás és a termékválaszték bővítése érdekében, valamint egy új raktár is épül. A 2024-ben befejeződő fejlesztések eredményeként ki tudják szolgálni a megnövekedett európai keresletet, valamint a jelenleg több mint 300 alkalmazott foglalkoztatása mellett 20 új munkahelyet teremtenek.

Mint Meleg Andrástól, a Nissin Foods karbantartási és beruházási vezetőjétől megtudtuk, a közvetlenül a régi raktár mellett épült, előregyártott vasbeton szerkezetű, 6500 négyzetméter alapterületű, 20 méter magas új raktárcsarnokba 21 ezer raklapnyi késztermék, alapanyag és csomagolási segédanyag fér be. Szűkfolyosós, indukciós megvezetésű, tehát egy vonalat automatikusan követő, de ember által vezetett targoncákat használnak majd a rakodásra.

Az új raktár csak az első lépés a céljaik felé vezető úton

 

Hirohisa Ishii ügyvezető beszédében elismerését és köszönetét fejezte ki a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, Szijjártó Péter tárcavezetőnek, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek, valamint a japán nagykövetségnek és a kecskeméti önkormányzatnak is.

– Az elmúlt két évben a világjárvány és annak következményei emlékeztettek minket arra, hogy termékeink nemcsak finomak, hanem megfelelő étkezési alternatívát nyújtanak vészhelyzetben is – mondta Hirohisa Ishii. Kiemelte: cégük egyik tartós és legfontosabb értéke: akkor lesz világbéke, ha mindenhol elég étel van.

– Ennek az üzenetnek próbálunk meg mindannyian eleget tenni, megadva a maximumot termékeinken keresztül – folytatta az ügyvezető. Hangsúlyozta, hogy a kecskeméti üzemnek mint egyetlen gyártási pontnak az európai régióban, rendkívül sok igénynek kell eleget tennie, hálásak dolgozóiknak, hogy mindig helytállnak. Az alapkereslet tovább nőtt termékeik iránt, hiszen az ázsiai konyha is egyre népszerűbb. Hirohisa Ishii úgy fogalmazott: „hittérítői” az instant tésztának, és próbálják arra inspirálni a vásárlókat, hogy új kulináris élményeket szerezzenek termékeikkel. Az ügyvezető kijelentett: optimisták, és abban bíznak, hogy további sikereket érnek el a kecskeméti emberekkel közösen, az új raktár csak az első lépés a céljaik felé vezető úton.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt arról beszélt, hogy a Nissinnél történő fejlesztések a magyar beszállítóknak és gazdálkodóknak is kedveznek, új lehetőséget teremtenek, hiszen az alapanyagok többségét – így a gabonalisztet, fűszernövényeket – magyar gazdáktól szerzi be a cég.

Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete elmondta: nagy barátja és fogyasztója a Nissinnek, amely meghatározó név Japánban. Szólt a cég társadalmi felelősségvállalásáról is, például adományokkal támogatják a kecskeméti megyei kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!