Bács-Kiskun

2022.01.19. 13:51

Térségi turizmusfejlesztésre is lehet pályázni a megyénél

A Széchenyi Terv Plusz keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) programhoz kapcsolódóan megjelent több pályázati felhívás.

Baon.hu

A pályázatok többek között épület-korszerűsítésekkel, óvodák és bölcsődék fejlesztésével, valamint a fenntartható közlekedéssel kapcsolatosak. A Széchenyi Terv Plusz a 2021-től 2027-ig tartó európai uniós költségvetési ciklus hazai pályázati rendszerének elnevezése.

A kormány a Széchenyi Terv Plusz keretében nyolc kitörési pontot határozott meg, melyekhez nyolc operatív program társul. Az egyik közülük a TOP Plusz, mely a jövőben nagyban hozzájárul a települések további fejlődéséhez. 

Többek között utak fejlesztésére, a helyi és térségi turizmusfejlesztésre, óvodák és bölcsődék fejlesztésére, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére, egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására is lehet pályázni a megyékben, így Bács-Kiskunban is. A pályázati lehetőségekről bővebben a palyazat.gov.hu oldalon tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!