Kecskemét

2021.12.06. 17:15

Szijjártó Péter: egy Mercedes legyártása nem lebecsülendő technológiai felkészültséget igényel

Az Országgyűlés gazdasági bizottságában tartott meghallgatásán az ellenzék kecskeméti Mercedes-gyárral kapcsolatos felvetésére is reagált Szijjártó Péter.

Tapodi Kálmán

Forrás: MTI/Soós Lajos

– A világ legmodernebb technológiáit meghonosító vállalatai érkeznek Magyarországra – jelentette ki egy ellenzéki felvetés kapcsán Szijjártó Péter, az Országgyűlés gazdasági bizottságában tartott hétfői meghallgatásán. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik, a számok ezt támasztják alá – mondta Szijjártó Péter, aki hozzátette: a magyar gazdaság exportrekordot dönt idén, már az első kilenchavi adatok 16 százalékos növekedést mutattak, így minden eddiginél nagyobb, 112 milliárd eurónyi exportvolumen várható az év végére.

Mint elhangzott: idén ismét Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás az országba, a teljes volumen mintegy fele. Németország a második, az Egyesült Államok a harmadik lett. A világ legnagyobb autógyártói közül három is – Audi, Mercedes, BMW – kulcsszerepet szán Magyarországnak az elektromos autóiparban.

A kecskeméti Mercedes-gyárral kapcsolatos ellenzéki felvetésre, miszerint milyen hozzáadott értéke vagy technológiai színvonala van ott a magyar gazdaságnak, Szijjártó Péter kifejtette: „Egy Mercedes-gyárat technológiai színvonalában megkérdőjelezni, nekem kicsit sok.” Hozzátette: egy Mercedes legyártása nem lebecsülendő technológiai felkészültséget igényel és egy gyártósor vezérlése csak komoly szakértelem esetén végezhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!