Lakitelek

2021.12.12. 11:28

Fontos a gazdasági növekedés folytatása

Lezsák Sándor, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője a hamarosan átadásra kerülő fejlesztésekről és a jövőbeli tervekről beszélt hírportálunknak.

Vajda Piroska

Lezsák Sándor: Fotó MTI

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra! – hangsúlyozza szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Lezsák Sándor, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője. A honatya támogatja a kistelepülések életerős megmaradását, a színvonalas iskolai és a korszerű egészségügyi ellátást. Mindazokat, akik a személyes és a közvagyon biztonságát erősítik. Mint mondta, támogatni kell helyi és kormányzati szinten egyaránt a vadőr, halőr, gátőr, rendőr, lovas polgárőr, mentős, erdész, tűzoltó hivatásokat. 

Több milliárd forint összegben fejlődik a térség a hamarosan átadásra kerülő M44-es autóút Tiszakürt–Lakitelek közötti 10,1 kilométeres szakasza, 

valamint az 556 méter hosszú, új tiszaugi Tisza-híd építésével, a bugaci Aranymonostor és látogatóközpont fejlesztésével, az izsáki új általános iskola építésével, valamint több óvoda és bölcsőde felújításával és építésével – sorolta a képviselő. 

Közleményéből az is kiderül, hogy Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület polgármestereinek negyedévente tartandó, következő találkozójára december 16-án kerül sor, és a súlyosbodó járványhelyzet miatt ezúttal online formában egyeztetnek a térség polgármesterei. A találkozó keretében a településvezetők bemutatják az elmúlt időszak fejlesztéseit és a következő időszak várható projektjeit, a jövőbeli terveket. 

Lezsák Sándor hozzátette: a települések és civil szervezetek mellett az egyes személyek támogatása Magyarország Kormánya kiemelt célkitűzése. 

Az idei esztendőben 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, 2022 elején pedig már a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány a nyugdíjasok számára. 

2022. január 1-jétől rendkívüli, 20 százalékos minimálbér-béremelésről döntött a kormány. Ennek köszönhetően jövőre már magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér volt. Mindemellett segíti a kormányzat a fiatalok önálló életkezdését, ami elengedhetetlenül fontos a települések jövője és megmaradása szempontjából. 2022-től a 25 év alatti fiataloknak, 280 ezer főnek nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, ami 22 százalékos pluszjövedelmet jelent számukra. A családok is további megerősítést kapnak azzal, hogy visszakapják a 2021. évben befizetett személyi jövedelemadójukat. A családi adó-visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!