kecskemét

2021.09.14. 21:06

Teherautók millióinak a biztonságát garantálják

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint 30 éve üzemel Kecskeméten. Ez a cég felel azért, hogy a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon.

Barta Zsolt

Bíró Attila, a kecskeméti cég ügyvezető igazgatója

Fotó: Barta Zsolt

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a globális piacvezető vasúti és haszongépjármű-fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse Csoport leányvállalata, kecskeméti telephelyén gyártja a világszínvonalú, kiváló minőségű teherautófékrendszer-alkatrészeket. Ezek közül az ABS szelepből a hatmilliomodik darabot gyártotta le augusz­tusban Kecskeméten. Az ABS blokkolásgátló rendszer a fékerő csökkentésével megakadályozza a kerekek blokkolását, ezáltal a jármű kormányozható marad és nem csúszik ki irányíthatatlanul.

– Az ABS szelep a termékportfóliónk egy alapvető része, már több mint 10 éve gyártjuk. Termékeinket a hat legnagyobb haszongépjármű-gyártónak szállítjuk be, így szinte minden típusban megtalálhatók. A Knorr-Bremse gondoskodik arról, hogy ezek a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon nap mint nap, akár vészfékezéskor is – mondta Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat gyártóüzeme több mint 30 éve üzemel Kecskeméten, jelenleg 21 ezer négyzetméteren közel 1000 fő állítja elő kiváló minőségű termékeit teherautók és buszok fékrendszereibe. Kutatás-fejlesztési tevékenysége budapesti fejlesztőintézetében és Kecskeméten működik. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. innovatív, világszínvonalú haszonjármű-fékrendszereket fejleszt és gyárt Magyarországon.

Bíró Attila, a kecskeméti cég ügyvezető igazgatója (középen)
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!