letelepedés

2021.07.04. 07:00

Ingatlanközvetítésbe fogott az önkormányzat Foktőn

Olyan helyi lakosok hívását várják, akik eladnák házaikat, mert a községházára egyre több érdeklődés fut be.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A település közvetlenül az épülő Duna-híd lábánál terül el, de ez csak részben magyarázza az élénkülő keresletet és az ingatlanárak emelkedését.

– Az elmúlt két-három évben futott fel az érdeklődés, nem sokkal azután, hogy a híd tervét beharangozták, viszont a növényiolaj-gyár működése alatt is egyre több fia­tal jelezte, hogy itt telepedne le

– mondta az alpolgármester. Batáné Pálfi Erzsébet hozzátette: az önkormányzat azért igyekszik közvetítő szerepben segíteni, mert eddig nem volt tudomása arról, ha valahol eladóvá vált egy ingatlan, viszont az emberek állandóan az önkormányzatnál érdeklődnek.

A község vezetése örül a fokozódó népszerűségnek, így legalább azzal igyekszik támogatni az ingatlankeresést, hogy összegyűjti az információkat. Az alpolgármester elárulta: a nagyobb érdeklődés magasabb árakat is eredményezett. Amíg a közepes méretű, jó állapotú, téglaépítésű családi házakat 4-5 éve még hárommillió forint körül meg lehetett venni, most már legkevesebb nyolcmillióba kerülnek. Elmesélte: gyakran fordul elő, hogy egy elhunyt idős háztulajdonosnak még a temetése sem zajlik le, de a családot máris vételi ajánlatokkal bombázzák.

Elsősorban a 20-as, 30-as éveikben járó, családalapításra készülő párok érkeznek a községbe, de egyedülálló személyek szintén előszeretettel vásárolnak. A jelenség Batáné Erzsébet szerint csak részben tulajdonítható az épülő Duna-hídnak, hiszen a lakosságnak nyújtott szolgáltatásokat folyamatosan javítják és egyre több közösségi beruházást hajtanak végre. Ettől függetlenül biztosan további vonzerőt jelent, hogy a híddal elérhető közelségbe kerülnek a nyugati országrész munkalehetőségei, nyugtázta.

Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!