kecskemét

2021.06.04. 13:44

Mercedes-gyár: egyes napokon egyes műszakokat vettek ki a gyártásból

A baon.hu szerkesztősége úgy értesült, a héten részleges leállás van a kecskeméti Mercedes-gyárban. A cég közölte, erről nincs szó, csak egyes napokon egyes műszakokat vettek ki a termelési programból, de épp most zajlik például az EQB modell termelési tesztje.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

– A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a mindenkori globális alkatrész ellátási helyzetnek megfelelően alakítjuk a termelésünket. Jelen esetben egyes napokon egyes műszakokat vettünk ki a termelési programunkból. Ugyanakkor a Mercedes EQ elektromos modell offenzívája számunkra is prioritást élvez, ennek megfelelően gyárunkban ezekben a percekben is folyik a termelés. Egyebek mellett az EQB modellünk termelési tesztje is most zajlik – közölte megkeresésünkre pénteken a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft..

Legutóbb áprilisban állt le a gyártás másfél hétre, akkor úgy nyilatkozott a cég, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. Mint megtudtuk, a gyár továbbra is csupán akkora időtávra tervez előre, amennyire azt a helyzet megengedi. Az említett beszállítói nehézségek miatt akkor módosították a termelési programot.

A Mercedes-Benz EQB típusát szintén áprilisban Kínában, a Sanghaji Autószalonon mutatták be. A GLB kompakt szabadidő-autó alapján készített villanymotoros családi autót a világpiac számára egyedül a kecskeméti gyárban fogják készíteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!