start-up kultúra

2021.05.27. 12:42

Kecskeméti döntővel zárul az 5letből jövő! idei évada

Júniusban két napos döntőn mérik össze tudásukat az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő ötödik évadába jutott csapatok az 1+1 millió forintos fődíjért. A verseny nem csupán áthidalta a világjárvány okozta nehézségeket, de a pandémiás helyzet ellenére, a verseny eddigi történetében egyedülálló módon 23 csapat teljesítette az első fordulót, ráadásul az ország különböző pontjairól, sőt, határon túlról is érkezett nevezés.

baon.hu

– A nehezített körülmények új típusú toborzási módszereket kívántak, így idén elsősorban az online közösségi világban igyekeztünk elérni a fiatalokat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen három országból, 37 csapattal indult el az AIPA Kft. és a budapesti Moha Ház által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő ötödik évada – meséli Szalai Anna, az AIPA Kft. ügyvezetője.

Országhatárokon túl

A 2016-ban Kecskeméten debütáló mintaprojekt mára már országos méretűvé nőtt, hiszen Szombathelytől Debrecenig jelentkeztek rá a középiskolás csapatok. Sőt, a 10-11. évfolyamos diákok számára meghirdetett vetélkedő több határon túli város diákjainak érdeklődését is felkeltette, így az idei résztvevők majdnem fele a Vajdaságból és Erdélyből regisztrált.

A pandémiás helyzet ellenére, a verseny eddigi történetében egyedülálló, hogy 23 csapat teljesítette az első fordulót, így a bírálóknak igen nehéz feladata volt, amikor közülük kellett kiválasztania azt az 5 döntőst, akik június 11-én megküzdenek az 1+1 millió forintos fődíjért.

Eljött a Döntő pillanat!

A 2021-es év egy újabb meglepetést is tartogat, hiszen idén a döntő ezúttal egy két napos, tréningekkel, programokkal teli rendezvény lesz, amelynek helyszíne a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ.

A döntőbe jutott öt csapat pedig:

Jackpot – Szombathely

Délvidéki Srácok – Szabadka

Trois cent soixante croissant – Budapest

THAB – Sepsiszentgyörgy

Fenotípus – Kecskemét

Fergeteges online show

Az első fordulót legeredményesebben teljesítő öt csapat idén egy fergeteges online show keretein belül mutathatja be céges ötletét a vállalkozókból, gazdasági, marketing és kreatív szakemberekből álló szakmai zsűri előtt, hogy a legjobb végül elvigye az 1+1 millió forintos fődíjat. A történet itt azonban még nem ér véget, hiszen a vállalkozó kedvű fiatalok részt vehetnek a versenyre épülő mentorprogramban, ahol – kilépve a játék keretein túlra – tényleges start-up-ot fejleszthetnek ötletükből, hasonlóan a 2019. évi nyertesekhez, akik az AIPA Kft. mentorálása mellett létre is hozták és működtetik a Diákorep elnevezésű korrepetáló szolgáltatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!