galériával

2021.05.14. 13:55

Az óvoda mellé épül a kétcsoportos bölcsőde Katonatelepen

Hamarosan elkezdődik az új bölcsőde építése Kecskemét-Katonatelepen. A 26 férőhelyes intézmény a Platán utcában, közvetlenül az óvoda mellett lesz.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A bölcsőde bruttó 411 millió forintos uniós támogatás révén épül meg a Platán utcában, 28 millió forintos önkormányzati önerővel, tehát közel 440 millió forintba fog kerülni. Mint megtudtuk, a mai elvárásoknak megfelelően a mintegy 500 négyzetméteres, két csoportos intézmény energiahatékony és teljesen akadálymentesített lesz, a 700 négyzetméteres játszóudvaron korszerű játszóeszközöket helyeznek el a kora gyermekkori mozgásfejlesztés megvalósítására. A vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárást követően május elején már megkötötték, a kivitelezés várhatóan 13 hónapot vesz igénybe, így a bölcsőde jövő szeptemberben megnyithatja kapuit. Pénteken délelőtt előkészítő munkálatok zajlottak, drótkerítéssel határolták le az építkezési területet az óvodától.

– Katonatelep Kecskemét egyik dinamikusan fejlődő, népszerű városrésze, ehhez a magántőke és az önkormányzati fejlesztések is hozzájárulnak. Rengeteg új telekosztásunk van, sok család költözik ide, kihasználva a CSOK-ot pedig sok építkezés is van.

Megnőtt az igény a bölcsődei és óvodai férőhelyek iránt, ezt felismerve lépett a városvezetés, ezzel is próbáljuk segíteni a gyermeket vállaló családokat

– mondta el dr. Szeberényi Gyula Tamás a helyszínen tartott rövid sajtótájékoztatón.

Az új katonatelepi bölcsőde építész tervezője Katkics Tamás

Hozzátette: nem ez az egyetlen bölcsődei fejlesztés Kecskeméten, mert a széchenyivárosi Bajza utcában is lesz egy új intézmény, a Klapka utcait pedig korszerűsíteni fogják. Mindkettő 2023-ra esedékes.

Dr. Fekete Gábor, a városrész önkormányzati képviselője portálunknak kijelentette:

véleménye szerint a bölcsődeépítés most a legfontosabb dolog, amely Katonatelep életében történik, meghatározó jelentőségű egy ilyen fejlesztés.

– Rengeteg fiatal házaspár, gyermekes család költözik ki a külső városrészekbe, így Katonatelepre is; ezt már tapasztalhattuk az óvodai felvételiknél, hiszen rendszeres a túljelentkezés. A bölcsőde tervezését megelőzte egy előzetes felmérés, hogy körülbelül hány férőhelyre lenne szükség, hány gyermeket visznek be a szülők a belvárosi bölcsődékbe, ez alapján dőlt el, hogy két csoporttal indul az intézmény – mondta el a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!