Axiál Kft.

2021.05.19. 17:30

Állami segítséggel fejlesztettek Baján

Mintegy kétmilliárd forintból, ötvenszázalékos kormányzati támogatással bőví­tette bajai telephelyén az Alkatrész Logisztikai Központját az Axiál Kft.

Márton Anna

A beruházás része a kereskedelmi raktár méretének növelése

Fotó: Steinhauser Tamás

Az Axiál Kft. kétmilliárd forintos beruházása 800 ember munkahelyét védi meg – jelentette be közösségi oldalán hétfőn Varga Mihály pénzügyminiszter. A beruházás része a kereskedelmi raktár méretének növelése, az Alkatrész Logisztikai Központ oldalirányú bővítése egy 48x48 méteres alapterületű, 14 méter hasznos belmagasságú raktárépülettel, illetve egy, az új résszel és a régi raktárhelyiséggel közösen kialakított automata rendszer telepítése. A nagyszabású projekt nemcsak az infrastruktúra, hanem új technológiák és eszközök beszerzését is magával vonta.

– Hamarosan a robotok veszik át az irányítást Baján. Az Axiál Kft. új raktárépületében automatizált robotok látják majd el a logisztikai és rakodási feladatokat. A teljesen hazai tulajdonú cég kétmilliárd forintból bővíti telephelyét, amelyet a Nagyvállalati Beruházási Támogatáson keresztül egymilliárd forinttal segítünk. A fejlesztés egyike azoknak a világszínvonalú beruházásoknak, amelyekre a gazdaság újranyitásához szükség van. A digitalizáció, a robotizáció, vagyis az ipar 4.0-s megoldások a jövő gazdaságát jelentik – mondta Varga Mihály.

– A magyar ipar ebben nemcsak lépést tart, hanem meghatározó szereplője is a fejlesztéseknek. Tavaly több mint 4 ezer milliárd fordítottunk beruházások ösztönzésére és továbbra is folytatjuk a támogató költségvetési politikát. Idén 6172 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésben 7308 milliárd forintot szánunk gazdaság-újraindítási célokra – mondta Varga Mihály pénzügy­miniszter.

Az Axiál Kft. központi telephelyén található Alkatrész Logisztikai Központ 2006 decem­bere óta szolgálja ki az ügyfelek igényeit, azonban az alkatrészforgalom növekedése, az új termékkörök kínálati palettán való megjelenése olyan mértékű raktári készletnövekedéssel járt, mely már negatívan befolyásolta a kiszolgálás sebességét és minőségét.

Erre reflektálva a vállalat a korábbi, 4500 négyzetméteres, 8 méter hasznos magasságú, valamint 3800 raklaphellyel és mintegy 15 000 polcos tárolóhellyel rendelkező Alkatrész Logisztikai Központjának bővítését vette tervbe, melynek megvalósítása közel egy év elteltével célegyenesbe ért.

– Kétmilliárd forintos beruházást valósítottunk meg, melyből a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja révén egymilliárd forintnyi támogatást kaptunk. Az összeget bővítésre, korszerűsítésre fordítottuk, mely révén a kiszolgálás hatékonysága jelentősen nő. Nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink megtartására is, akikre változatlanul a vállalat legfontosabb erőforrásaiként tekintünk, és fejlesztéseink egyik fontos szempontja munkakörülményeik folyamatos javítása. Ezt mindig szem előtt tartottuk az Axiál Kft. 30 éve alatt – összegezte a fejlesztést Harsányi Zsolt, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője.

A beruházás része a kereskedelmi raktár méretének növelése
Fotó: Steinhauser Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!