galériával

2021.04.20. 17:25

Látványos lépéseknél tart a halasi Csetényi park fejlesztése

Jelentős előrehaladás történt az elmúlt hónapokban a kiskunhalasi Csetényi parkban zajló, közel kilencszázmillió forintos európai uniós forrásból megvalósuló turisztikai beruházásban. Az új rekreációs és élményközpontban egyebek mellett látogatóközpontot, éttermet, kalandparkot, csónakázótavat, kültéri fitneszparkot, futópályát és vízibivaly rezervátum alakítanak ki. A tavaly júniusban átadott munkaterületen az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkálatok, amit a keddi sajtóbejáráson az újságírók is megtekinthettek.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Tavaly először a fogadó- és konferencia-központ, valamint a kilátó és étterem épületének az alapozási munkálatait végezték el, azt követte a szerkezeti elemek és a födém elkészítése, közben pedig a belső tóban lévő halak külső részbe történő áttelepítése után a csónakázótó kotrását és kialakítását is elvégezték.

Földi Sándor, a Fliesenbau Kft. ügyvezetője a sajtóbejáráson elmondta, a terveknek megfelelően a téli hónapokban elkészültek az épületek tartószerkezetei és a nyílászárókat is beszerelték, így a létesítmények zárhatóvá váltak. – A belső válaszfalazás és vakolás zajlik jelenleg, amit a burkolatok megtervezése követ majd. Az épületeknek, a tetőszerkezeteknek a vízzárósága is elkészült, valamint folytatódnak a hőszigetelési munkák – részletezte a munkálatokat.

Fülöp Róbert polgármester hangsúlyozta, hogy a halasi gyógyfürdő melletti parkban zajló beruházás már most szemet gyönyörködtető, és még az idei évben befejeződik. Teljes kapacitással megnyitni azonban várhatóan csak jövő év tavaszán tudják az új szabadidőparkot, amit a következő európai uniós fejlesztési ciklusban további attrakciókkal bővítenének. – Emellett a gyógyfürdő fejlesztése is halad előre, folyamatban van a kiviteli tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, várjuk a jelentkezőket. Az év közepééig szeretnénk lezárni ezt az eljárást, hogy az év második felében lefolytathassuk a feltételes kivitelezési közbeszerzést, és az év végén akár alapövet is letehessünk a fürdőhöz – avatott be a tervekbe a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!