Mercedes-Benz

2021.04.29. 18:17

Egyedül Kecskeméten gyártják majd a típust

Kínában, a Sanghaji Autószalonon mutatták be a Mercedes-Benz EQB villanymotoros családi autót.

baon.hu

Az EQB karosszériája megegyezik a GLB osztállyal

Forrás: Autó-Motor

Kínában mutatkozott be a Mercedes-Benz EQB típusa, a GLB kompakt szabadidő-autó alapján készített villanymotoros családi autó, amelyet a világpiac számára a kecskeméti gyárban fognak készíteni. A kínai modell néhány ponton eltér majd a nálunk gyártott változattól, például csak AMG Line külsővel árulják, 292 lóerős rendszerteljesítményű, kétmotoros összkerékhajtással, és a 80 kWh kapacitású akkumulátorával 500 kilométer a kínai szabvány szerinti hatótávolsága – írja a Magyar Nemzet az Autó-Motor cikke alapján.

A belső égésű motorral szerelt változathoz képest teljesen átalakították az orr megjelenését, a hűtőráccsal közös fekete mezőbe került fényszórókat LED-csík köti össze, a hátsó lámpákat is összekötötték. Egyediek még a felnik, amelyek között két- és háromszínű darabok is vannak, köztük aerodinamikailag optimalizált aerokerekek is.

– Az új EQB személyében egy olyan ikonikus elektromos SUV modellt hoztunk létre, amely a jövő technológiájával ötvözve őrzi meg karakteres vonalakkal határolt, hagyományos terepjáróink örökségét – mondta Gorden Wagener, a Daimler Group vezető formatervezője. A cikk szerint a karosszéria egyébként megegyezik a GLB osztállyal, ami azt jelenti, hogy alapesetben két üléssort tartalmaz, de felár ellenében elérhető két hátsó pótülés is – ezeknek a használatát 1,65 méteres testmagasságig ajánlja a gyár –, ilyenkor adják az egyébként szintén feláras sínen tologatható hátsó ülést.

Az ötüléses belsőben a csomagtér alaphelyzetben 495 literes, támladöntés után 1710 literes, míg az 5+2 ülésesben 465–1620 literes lehet a raktér. Egyszerre öt gyermekülést is el lehet helyezni az utastérben. A Kecskeméten készülő globális modell műszaki adatait még nem részletezték, csak annyit árultak el, hogy mifelénk az alapakkumulátor 66,5 kWh kapacitású lesz, opciósan 92 kWh kapacitású telep lesz választható – ezt adja ki a matek a 19,2 kWh/100 km fogyasztású, 478 km-es WLTP-hatótávolságú EQB 350 4Matic esetén.

A fedélzeti töltő 11 kW teljesítményű, és 100 kW-os villámtöltés fogadására képes az autó, utóbbival fél óra alatt lehet 10%-ról 80%-ra tölteni az akkumulátort.

Az EQB karosszériája megegyezik a GLB osztállyal
Fotó: Autó-Motor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!