beruházás

2021.03.19. 07:00

Kerékpárutat építenek Tázlártól Vadkertig

A Vadkertre vezető út egy része kész, hamarosan a másik fele is megújul. Kiskunmajsa felé viszont több mint 20 kilométernyi útra kell új kopóréteget leszórni, ez jövő december végéig készülhet el.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

– A következő TOP-os pályázati időszakban már a falu útjait szeretnénk felújítani, illetve abban is bízunk, hogy nemcsak Tázlár és Soltvadkert között, hanem Tázlár és Kiskunmajsa között is rendbe teszik az országutat – fejezte ki reményét Bán Róbert, Tázlár polgármestere.

A település elöljárója azt is elmondta, hogy a Soltvadkertre vezető kerékpárút is hamarosan elkészül, mellyel

ez a rész bekapcsolódik az ország egyik legnagyobb bicikliút-hálózatába,

amely Kiskunhalasról indul, érinti Soltvadkertet, Kiskőröst, Bócsát, Kecelt, és Akasztónál végződik.

Bán Róbert elmondta továbbá, hogy lezárult az az uniós – TOP-os keretek között pályázott – projekt, amely keretében az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését végezték el. A falu erre 133,9 millió forintos keretet használt fel. A polgármesteri hivatal, az általános iskola és tornaterem épületeinek energetikai korszerűsítése, energetikai fejlesztése valósult meg.

Az általános iskola és tornaterem esetében a homlokzati 16 centiméter EPS-es hőszigetelés került bevonásra, ezen túl teljes nyílászárócsere zajlott le, továbbá a padlásfödém 20 centis, a lábazati hőszigetelés pedig 10 centis szigetelést kapott. A polgármesteri hivatal vonatkozásában ugyancsak megtörtént a homlokzat, padlásfödém és a lábazat szigetelése. Jelentős gépészeti beavatkozásra is sor került az önkormányzati ingatlanok vonatkozásában.

Bán Róbert becslése szerint átlagosan legalább 25 százalékos energiamegtakarítást jelent majd ez a jelentős beruházás. A polgármesteri hivatal esetében talán ennél is többet tudnak megspórolni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!