Beruházás

2021.02.13. 12:04

Öko futópályát alakítottak ki Kerekegyházán

Négyszáz méter hosszú, másfél méter széles természetes burkolatú futópálya szolgálja a sportolni vágyók igényeit Kerekegyházán. A létesítményt a közelmúltban biciklitárolókkal, padokkal, hulladékgyűjtőkkel tette komfortosabbá a település önkormányzata.

Gulyás Sándor

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

– Az Öko futópálya létesítésére két éve nyújtott be pályázatot önkormányzatunk a LEADER Egészségügyi, kulturális, sport és szabadidős szolgáltatások fejlesztése, társadalmi nevelés tárgyú felhívásra, mely pozitív elbírálásban részesült.

Az elnyert támogatás segítségével tudta létrehozni önkormányzatunk a négyszáz méter hosszú és másfél méter széles természetes burkolatú futópályát, mely teret ad a város lakosainak, hogy kellemes, biztonságos és erre alkalmas területen tudjanak hódolni sporttevékenységüknek – tájékoztatta a baon.hu-t dr. Kelemen Márk polgármester.

A praktikusság és minél kényelmesebben használhatóság kedvéért az önkormányzat megújult területen kerékpártárolót, három padot és ugyancsak három hulladékgyűjtőt helyezett el. A biztonságosabb használat érdekében néhány lámpatest is kiépítésre kerül a futópálya környezetében.

– A futópályával tovább bővült városunkban az ingyenesen igénybe vehető olyan közterületek, közösségi terek, melyek használatával településünk lakosai, közösségei színvonalas és biztonságos körülmények között tudják eltölteni szabadidejüket. A fejlesztés természet közeli, természetazonos anyagokból valósult meg (mulcstakaró), a tájba illő kialakítással, így a város lakói egy igényes, jó minőségű, környezetbarát pályán, szép környezetben futhatnak anélkül, hogy ez a más típusú testmozgást végzőket zavarná, gátolná saját tevékenységükben – fogalmazott Kelemen Márk, Kerekegyháza polgármestere.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!