Beruházás

2021.02.02. 16:51

Megújul a termelői piac Hajóson

Az önkormányzat nagy értékű pályázatának köszönhetően, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatásával újítják fel a hajósi piacteret, amit már tavaly használatba kellett volna adni a helyi árusoknak, de a Covid tavaszi hulláma közbeszólt.

Gábor János

A munka nagy erőbedobással, helyi vállalkozás közreműködésével kezdődött el az idei év elején, így joggal bíznak abban, hogy a tavaszi hónapok során részben, majd egészben is megnyithatják. A tér környezetét parkosítani is fogják, így választva el a közelben működő közintézményektől – adta hírül a városvezetés.

– A Rózsa utca elején, a művelődési ház háta mögött ezekben a napokban is folyik a piac­tér kivitelezése. Néhány hónapot csúsztunk a projekttel, amit a támogatási okirat szerint tavaly kellett volna elkezdenünk, sőt, át is kellett volna adnunk – mutatott rá a hajósi polgármester. Estók Mihályné Szalczer Erzsébet megjegyezte: a határidőkről a korona­vírus-járvány első hulláma miatt csúsztak le.

– Így sem vagyunk jelentős késedelemben: az idei év első félévének végére mindenképpen átadásra kerül a megújított piacterünk – jelentette be.

Az EMVA-ból összesen 45 millió forintos, százszázalékos intenzitású támogatást nyertek a renoválásra, illetve arra, hogy megfelelő, akár fedéssel ellátott árusítóhelyeket alakítsanak ki. A helyi kivitelezőnek, a Doneko Kft.-nek a legnagyobb munkát a térburkolat és a kerékpártárolók kialakítása, valamint az áramvételezési csatlakozások, padok, szemetesek elhelyezése jelenti. Az új piactér környezetét rézsűfal telepítésével és parkosítással határolják el a közelben lévő Albrecht Dürer Művelődési Ház falától – tette hozzá a polgármester, aki azt szeretné, ha május elejétől már működhetne a felújított termelői piac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!