újjáépítés

2021.01.12. 16:43

Megkezdődött a régi kiskunhalasi épület bontása

Hétfőn megkezdték a kiskunhalasi központi buszpályaudvar bontását.

Pozsgai Ákos

A kivitelező cég tegnap vette át a munkaterületet

Fotó: Pozsgai Ákos

Hétfőn átvette a munkaterületet a kivitelező Modinvest Kft., és megkezdődött a régi állomásépület bontása Kiskunhalason. Elsőként kordonokkal és alumínium­paravánokkal kerítették körbe a buszállomás területét, ahol Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester, valamint a kivitelező képviselőinek jelenlétében kezdődtek meg a munkálatok.

A polgármester szerint egy nagyon régóta várt és tervezett beruházásról van szó.

– Ideje, hogy megszépüljön a városközpontnak ez a része is – jelentette ki.

Az első darabokat Bányai Gábor ütötte ki a régi épületből. Az országgyűlési képviselő szerint az új buszpályaudvar nemcsak a halasiaknak, hanem a környező településekről ide utazóknak is fontos.

– Sokan járnak a halasi iskolákba, a kórházba és veszik igénybe a termálfürdő szolgáltatásait, az ő kényelmüket is fogja szolgálni – emlékeztetett.

Németh Miklós, a kivitelező Modinvest Kft. képviselője lapunknak elmondta, hogy néhány hetet vesz igénybe a régi épület és a többi építmény elbontása, ezt követően kezdődhetnek majd el az építési munkálatok. Az új buszpályaudvar egy év alatt készül el.

A kivitelező cég tegnap vette át a munkaterületet
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!