Beruházás

2021.01.07. 18:37

Kapcsolatokat erősít az új, kétszintes közösségi ház Kiskunfélegyházán

Tavasszal kezdődött az építkezés és határidő előtt a napokban készült el a Szent István Plébánia közösségi háza a Szent István téren. Az új létesítmény műszaki átadását már meg is tartották.

Vajda Piroska

A beruházás megvalósításához ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a helyi önkormányzat és ugyanekkora állami támogatással járult hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

A közösségi ház – illeszkedve a plébániához – kétszintesre épült. Valószínűleg a legtöbbet majd azt a 125 négyzetméteres, két részre osztható nagytermet használják, amit a földszinten alakítottak ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel és raktárral együtt – tudtuk meg Hajagos Gyula plébánostól, aki közel negyedszázada szolgál Kiskunfélegyházán, a Szent István-templomban. Régi nagy álma valósul meg a közösségi ház megépülésével. Mint korábban a baon.hu-nak elmondta, csak akkor van jövője az egyházközségnek, ha jól működő közösségei vannak. Ezeknek a közösségeknek azonban olyan helyre van szükségük, ahol otthonra lelhetnek, találkozhatnak.

– A közösségi ház szolgálhatja többek között a hitismeretek elmélyítését, kulturális programok szervezését, emberi kapcsolatok kiépítését és erősítését. Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a közösségi tudat mindenkiben éljen, mert bár nagyon sok eszközünk van az emberi kapcsolatok tartására, de ilyen távol még soha nem voltunk egymástól, mint most – vélekedett a plébános, aki abban bízik, hogy a járványveszély elmúltával mielőbb újra elkezdhetik működésüket az egyházközség közösségei, mert a személyes találkozásokat semmilyen csodaeszköz nem pótolhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!