Beruházás

2021.01.27. 17:25

Elkészült a kelebiai főzőkonyha átfogó felújítása

Két részben újult meg a kelebiai önkormányzat főzőkonyhája és ebédlője. Az energetikai korszerűsítés után a tetőszerkezetet és az épület villanyhálózatát is felújították, illetve új konyhai eszközöket, berendezéseket vásároltak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A konyha az elmúlt évtizedek során a berendezésekkel együtt jócskán elhasználódott, az önkormányzat 2015-ben, egy nyertes pályázatnak köszönhetően, komplex energetikai felújítást végzett az épületen: megerősítették és szigetelték a födémszerkezetet, a nyílászárókat újakra cserélték, szigetelték a külső homlokzatot, valamint a tetőre napelemeket szereltek fel. A beruházás egyetlen szépséghibája, hogy az akkor már régóta felújításra szoruló tetőhöz nem lehetett hozzányúlni.

– Az önkormányzat később indult a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium pályázatán, de nem járt sikerrel. A következő évben viszont nyert a település

34,7 millió forintot épületkorszerűsítésre és 6,5 millió forintot eszközbeszerzésre

– mondta el Maczkó József polgármester.

A projekt keretében az elmúlt időszakban felújították a konyha és ebédlő épületének tetőszerkezetét. A régi gerendák még nagyon jó állapotban vannak, ezért csak az elöregedett szarufákat, a cserépléceket kellett kicserélni, valamint fóliával fedték be és új cserepek kerültek a tetőre. Új ereszcsatornákat is felszereltek.

Az épület légtechnikai berendezését is felújították, légkondicionáló készüléket is beszereltek, így a nyári időszakban elviselhetőbb lesz a munkavégzés. Ezenkívül teljesen felújították az épület villanyhálózatát, felújították a vizesblokkokat, kisebb-nagyobb belső karbantartási munkákat végeztek a szakemberek. Az eszközbeszerzés keretében

elektromos csontvágó fűrészt, hűtőket, polcokat és egyéb, a konyhára való használati eszközöket vásároltak.

A teljes beruházás több mint 41,4 millió forintba került, amihez ötszázalékos önrészt kellett biztosítania a településnek, kicsivel több mint kétmillió forintot. Ehhez még az önkormányzat további kétmillió forintot tett hozzá, melyből az épület áramhálózatának teljesítménynövelését oldották meg.

A tavaszi időszakra maradt az udvaron álló két hűtőkamra faszerkezetes épülettel való befedése, valamint kerékpár­tároló építése.

Megújult környezetben dolgozhatnak az alkalmazottak
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!