beruházás

2020.12.02. 07:00

Átépítik a bajai Jelky teret

A Jelky András téren az ­51-es és 55-ös főutak csatlakozásánál körpályás csomópont épül. A tér egykori szépségét sok-sok éve a városon átvezetett főút és a központi buszmegálló rontotta, de ez az átalakítás után megváltozik.

Márton Anna

A munkálatok várhatóan a jövő év közepén fejeződnek be

Fotó: Márton Anna

Kormányberuházásból alakítják át a bajaiaknak oly kedves Jelky teret. A cél az eredeti, zöldben gazdag állapot visszaállítása és a biztonságos közlekedés. A tervezett körforgalom megközelítőleg 1,5 milliárd forintból épülhet meg. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek és várhatóan a jövő év közepén fejeződnek be.

A kivitelező Reaszfalt Kft. jelezte, hogy a Jelky András téren december 3-tól a forgalom az új forgalmi rend szerint fog folyni. Az 51-es főút Budapest felé vezető forgalmát a már megépült félkörpályán keresztül biztosítják a KRESZ szabályainak megfelelően.

A csomópontba érkezőknek minden irányból elsőbbséget kell majd adni a már csomópontban haladóknak.

A Munkácsy Mihály utca az előző ütemhez hasonlóan egyirányú lesz a Duna felé a Móra Ferenc utcáig, az ellenkező irány terelése marad ugyanazon az útvonalon. A Dózsa György út–Kölcsey Ferenc utca jelzőlámpás csomópontban az észak felől érkező és Hercegszántó felé egyenesen haladók csak a belső sávban tudnak közlekedni, a külső sáv az ütem alatt csak jobbra kanyarodó sávként lesz használható. A Türr István utcába való behajtás a tér felől továbbra sem engedélyezett. A Tóth Kálmán utcából továbbra sem lehet behajtani a Jelky András térre, illetve az Arany János utca felől is tilos lesz behajtani a parkolókhoz. A meglévő csomópontban a jelzőlámpákat elbontják.

A munkálatok várhatóan a jövő év közepén fejeződnek be
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!