Unique Alpine AG

2020.11.07. 08:43

Mesterlövészfegyverek gyártása kezdődik Félegyházán

A HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik az Unique Alpine AG mester­lövész- és vadászfegyvereinek gyártása – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos pénteken a kiskunfélegyházi fegyvergyárban.

MTI

Maróth Gáspár egy AR-15 NX gépkarabéllyal ismerkedik

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Maróth Gáspár a német–magyar ipari együttműködésről szóló megállapodás aláírása előtt azt mondta, az eredetileg francia, jelenleg bajor tulajdonú, ikonikus mesterlövészfegyvereket előállító cég nemcsak gyártását, hanem fejlesztéseit is Kiskunfélegyházán végzi majd.

Az Unique Alpine AG és a HM Arzenál Zrt. már egy éve együtt dolgozik új fegyverek kifejlesztésén és tesztelésén – közölte a kormánybiztos. Az új termékek már most is komoly érdeklődésre tartanak számot a rendvédelmi szervek részéről Európában, illetve a katonai szervek között az egész világon – tudatta Maróth Gáspár.

A kiskunfélegyházi üzem létrehozásának célja a magyar fegyveres erők felszerelésének előállítása mellett az is volt, hogy a világpiacon is meg tudjanak jelenni termékeikkel – tudatta a kormánybiztos, rámutatva, az újabb megállapodás igazolja a kiskunfélegyházi gyár létjogosultságát a nemzetközi piacon. Maróth Gáspár hozzátette: a beruházás komoly szerepet játszhat a magyar gazdaság élénkítésében.

Maróth Gáspár egy AR-15 NX gépkarabéllyal ismerkedik
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Stefan Holme, az Unique Alpine AG vezérigazgatója hangsúlyozta, nagyon büszke az együttműködésre. Elmondta, az elmúlt csaknem egy évben olyan szakembereket ismerhetett meg, akik a legjobb minőségre, a legjobb termékek előállítására törekszenek.

A jövőben bővíteni szeretnék ezt az együttműködést új termékek létrehozása érdekében – tette hozzá.

Az aláírás után bemutatták a cég bajor mérnökök és magyar fejlesztők által egy kanadai tenderre készített TPG-3-as mesterlövészfegyverét, valamint a konkurens termékeknél sokkal precízebb célzást lehetővé tevő AR-10 NX és AR-15 NX típusú hadi félautomata karabélyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!