beruházások

2020.10.28. 11:30

Sikeres pályázatokon van túl a dusnoki önkormányzat

Három beruházást is átadtak Dusnokon, elkészült a temetőben a ravatalozó körüli csapadékelvezetés és térkövezés is.

Pozsgai Ákos

Elkészült a dusnoki temetőben a ravatalozó körüli csapadékelvezetés és térkövezés is

Fotó: Pozsgai Ákos

Mindszenti István polgármester elmondta, hogy a Hunyadi utca felújítására a Belügyminisztériumtól nyert pénzt pályázaton az önkormányzat, a beruházás kilencven százalékát, 11,9 millió forintot, a maradék 2,1 millió forintot az önkormányzat saját forrásból tette hozzá. A piachoz kapcsolódó útszakasz új szegélyköveket kapott, valamint a teljes aszfalt megújult mintegy kétszáz méter hosszon. Mellette parkolókat alakítottak ki, ami ugyancsak ebből a pályázati forrásból valósult meg.

Teljesen új aszfaltos út épült az Arany János utcán. A mintegy fél kilométer hosszú út megvalósítására a Magyar Falu Program keretében pályázaton nyert közel 30 millió forintot az önkormányzat.

– A falunak ez most a legdinamikusabban fejlődő része, nagyon sok új ház épült ebben az utcában az elmúlt években, és új járda is épül az ingatlanok előtt. Az önkormányzat 4 millió forintot nyert a járdaépítési program keretében, a munkálatok hamarosan elkezdődnek – sorolta a beruházás részleteit a polgármester.

A harmadik nagyobb fejlesztés a paksi Jövőnk Energiája Alapítvány támogatásával valósult meg a temetőben a ravatalozó körül. Az első ütemben két évvel ezelőtt mintegy 16 millió forintból szigetelték és felújították az épületet. A csapadékvíz-elvezetés kiépítése, előtető építése és a ravatalozó körül lévő terület térkövezése most, a második ütemben készült el, amire 7,75 millió forintot kapott a település, a hiányzó 400 ezer forintot az önkormányzat saját forrásból biztosította hozzá. A három új beruházást Zsigó Róbert parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Mindszenti István polgármester együtt avatták fel, és Kistamás István plébános áldotta meg.

Mindszenti István szólt arról is, hogy a kiemelt nagyobb beruházási tervek között szerepel egy új idősotthon építése, amire nagy igény lenne a településen, a következő európai uniós költségvetési ciklus pályázatai között remélnek rá pályázati forrást.

Elkészült a dusnoki temetőben a ravatalozó körüli csapadékelvezetés és térkövezés is
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!