bács-kiskun

2020.09.26. 11:36

Többet kell dolgozni a piaci megrendelésekért

Idehaza a járványnak köszönhetően jelentősen visszaesett az ipari termelés. Ez befolyásolta a fémalapanyag és fémfeldolgozási termékek gyártását is. Kiskőrös munkáltatói között több fémipari vállalkozás is működik. A helyi adó jelentős részét ezek a cégek fizetik. Érintette-e a visszaesés az Ungvári Műveket? Ungvári Ferenc cégalapítót kérdeztük.

Barta Zsolt

Az interneten kerestek új piacokat, sikerrel 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

– A válság a pandémiának köszönhető. A cégnél eddig nem fordult elő vírusos megbetegedés. A korábbi szigorú intézkedéseket – a kétóránkénti fertőtlenítést – újra bevezették – fogalmazott az üzletember.

– Március óta a futárok nem léphetnek be a cég területére, az árut odakint veszik át. Ha bárkinél vírusra utaló jel előfordul, azt kérjük, hogy maradjon otthon. A drasztikus gazdasági visszaesés nem érintette a céget, viszont a megrendelésekért jóval többet kell dolgozni – mondta.

Új módszerekkel nagyobb hangsúlyt helyeztek a marketingre, ennek következtében új megrendelőket szereztek. Egy előfizetéses online piacra léptek be, mely segítségével például visszajelzést kapnak a cégük árszínvonalával kapcsolatban, így felmérhető, hogy drágán vagy olcsón termelnek.

Az interneten kerestek új piacokat, sikerrel
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

Az Ungvári Művek időarányos árbevétele július végéig nem csökkent, sőt néhány százalékos növekedés van. Annyi azonban változott, hogy míg például tavaly három-hat havi megrendelésük volt, addig most egy-másfél hónapnyi megrendeléssel rendelkeznek.

Mint Ungvári Ferenc mondta, a helyzetet bonyolítja az is, hogy a piacra sok olyan cég jelentkezik, amely eddig a tömeggyártás területén működött. Az olyan egyedi, kisszériás gyártásban, mint amilyet a kiskőrösi cég is végez, nincsenek otthon ezek a cégek. Az üzletember városi képviselő is. Információi szerint a város iparát sem hagyta érintetlenül a járvány. Tud olyan cégről, ahol húszszázalékos visszaesés történt.

– Jobban örülnék, ha nagyobb összefogás lenne a kiskőrösi cégeknél. A kiskőrösi vállalkozói klub bár létrejött, de nem működik a pandémia miatt. Ha a cégek egymást támogatva segítenének túlélni, akkor a város jövője is stabilabb lehetne. Az ipari adó ugyanis meghatározza a település hitelképességét, a fejlesztési lehetőségeit, a megítélését. A vírusválság rossz, de arra talán jó, hogy a cégek egymás felé nyissanak – mondta a cégalapító.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!