Grape-Vine Kft.

2020.09.23. 17:57

Közel kétmilliárd forintból fejlesztett a cég Kiskunmajsán

Közel kétmilliárd forintból – egyebek mellett új üzemcsarnokkal és palackozótechnológia telepítésével – bővítette kapacitását kiskunmajsai telephelyén a Grape-Vine Kft., amely Magyarország második legnagyobb borászata.

Tapodi Kálmán

A majsai székhelyű borászat hazánk egyik legmeghatározóbb pincészete, és nemcsak belföldön, de a határokon túl is ismert

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

Szőke-Tóth Róbert, a cég egyik ügyvezetője elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 731 millió forint támogatásból, 755 millió forint hitelből és 501 millió forint saját erőből valósították meg. Az elmúlt három évben a fejlesztések keretében kiskunmajsai telephelyükön felépült egy tárolásra és borpalackozásra használt csarnoképület, amelybe egy óránként tízezer palack kapacitású komplett üveges, illetve PET-palackozó és -csomagoló gépsort, valamint egy PET-flakon-fúvó berendezést is telepítettek.

A csarnok energiahatékonyságának javítása érdekében egy 49 kilowatt teljesítményű, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépítettek. Vásároltak továbbá egy-egy nagy kapacitású szőlőfogadó garatot és -prést, valamint több tartályt, amelyek összesen 25 ezer hektoliterrel emelték meg a rendelkezésre álló bortároló kapacitást. A projekten kívül önerőből költöttek több elektromos és gázüzemelésű vezetőüléses targoncára, valamint kézi elektromos raklapemelőkre, de élelmiszeri-higiéniai fejlesztéseket is megvalósítottak.

Eiler Lajos, a Grape-Vine Kft. másik ügyvezetője felidézte, a pincészetet barátjával, Szőke-Tóth Róberttel közösen alapították 1998-ban, amikor megvásárolták az egykori Jonathán Tsz-től. A majsai székhelyű borászat azóta már Magyarország egyik legmeghatározóbb pincészete, és nemcsak belföldön, de a határokon túl is ismert – tette hozzá az ügyvezető.

A majsai székhelyű borászat hazánk egyik legmeghatározóbb pincészete, és nemcsak belföldön, de a határokon túl is ismert
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A borászat zászlóshajója a La Fiesta termékcsalád, amely az ország legismertebb bormárkája, és amelyből széles szortimentet kínálnak az édestől a fajtaneves borokig. A termékcsaládból évente átlagosan 8,5 millió palackot készítenek.

– A cég idei árbevétele a bizonytalan gazdasági helyzet, illetve a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem látható előre – fogalmazott Eiler Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!