kecskemét

2020.07.26. 09:27

Veszteséget jelentett a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárat üzemeltető Daimler a június végével záródott három hónapról 1,91 milliárd euró veszteséget jelentett a koronavírus-járvány miatt visszaesett globális kereslet miatt.

Tapodi Kálmán

A kecskeméti gyárban is leállt a gyártás kis időre a járvány miatt

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

A Daimler a járvány miatt március 17-én úgy döntött, hogy felfüggeszti a termelést az európai üzemek többségében. A 170 ezer németországi dolgozó nyolcvan százalékát átállították rövidített munkaidőre, és az úgynevezett pénzügyi rugalmasság biztosítására megállapodást kötöttek egy banki konzorciummal egy 12 milliárd eurós hitelkeretről.

A gyártást négy hét szünet után, április 20-án kezdték fokozatosan beindítani. Elsőként a társaság székhelye, a Stuttgart mellett fekvő Bad Cannstattban működő motorgyárban indult el a munka, szigorú higiéniai óvintézkedések mellett. A kecskeméti üzemben április 28-tól gyártanak ismét kocsikat.

A cég közölte, hogy a második negyedévben 480.800 darab Mercedes-Benz gyártmányt értékesített, ami harminc százalékkal kevesebb éves összevetésben.

A Daimler bevétele a június végével záródott három hónapban 29 százalékkal, 30,2 milliárd euróra csökkent.

A kecskeméti gyárban is leállt a gyártás kis időre a járvány miatt
Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!