találékonyság

2020.04.14. 09:44

Jól bevált a kömpöci gazda becsületkasszás módszere

A kömpöci Kiss Ferenc és felesége zöldségtermesztéssel egészítik ki nyugdíjukat. A 70 éves gazda leginkább a soltvadkerti piacra hordta termékeit, de most megpróbálkozott az otthoni értékesítéssel, mégpedig rendhagyó módon.

Tapodi Kálmán

Pálinkó Jánosné is rendszeres vásárlóvá vált Kiss Ferenc kömpöci házánál

Forrás: Tapodi Kálmán

Fotó:

A kiskunsági őstermelők találékonysága a jelenlegi – nehezebb – helyzetben is megoldást jelent az értékesítésre.

– A frissen szedett retket hajnalban rakom ki a házunk elé a rekeszekre, fizetni meg a becsületkasszába lehet – mesélte Kiss Ferenc, aki örömmel újságolta, hogy jól működik a rendszer: kora délelőttig mindig elfogy a kirakott retek, a kasszában pedig nincs hiány. A retek helyére hamarosan más zöldségfélék kerülnek a fóliákba, és a kömpöci őstermelő úgy gondolja: azokból is értékesít majd a becsületkasszás módszerrel.

A csólyospálosi Fodor Ferencné is hasonló módon értékesíti a primőrárut. A Vörösmarty utcai standnál sincs eladó, csak egy befőttesüveg, amibe minden vásárló elhelyezheti a retekcsomókért járó forintokat. A becsületkassza ott is bevált.

Pálinkó Jánosné is rendszeres vásárlóvá vált Kiss Ferenc kömpöci házánál
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!