kertészet

2020.04.27. 07:10

A tanárok dolgoznak a kecskeméti iskola gazdaságában

Folyamatos a termelés a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tangazdaságában, a szükséges feladatokat jelenleg az oktatók látják el.

Sebestyén Hajnalka

A tanárok gondozzák és értékesítik a növényeket

Forrás: Petőfi Népe

Juhász István igazgató elmondta: a diákok gyakorlati oktatására kialakított kertészetben a járvány miatt az oktatók látják el a szükséges feladatokat. A szaktanárok, alkalmazkodva a kialakult helyzethez, oktatófilmek készítését is felvállalták. A tangazdaságban végzett munka lépéseiről felvételeket készítenek, majd eljuttatják azokat a diákokhoz az online oktatás keretében.

Fotó: Petőfi Népe

A cserepes dísznövények és zöldségpalánták szaporítása illetve gondozása mellett a járványügyi előírások szigorú betartásával folyamatos a megtermelt áruk értékesítése. Míg ezt korábban a diákok tanórai gyakorlati keretek között végezték, most ezen feladat is az iskola dolgozóira hárul. A virágokon kívül saláta, sörretek és karalábé vásárolható meg jelenleg a tangazdaságban.

A tanárok gondozzák és
értékesítik a növényeket
Fotó: Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!