Kunfehértó

2018.05.22. 20:00

Több százmillióból fejlesztenek Fehértón

Iskola, óvoda és művelődési ház felújítása, bölcsőde kialakítása és kerék­párút építése zajlik, illetve kezdődik meg az idei évben Kunfehértón, több mint 350 millió forint értékben.

Pozsgai Ákos

Az iskola felújítása jelenleg is tart, a tetőt teljesen kicserélik

– A helyi általános iskola felújítása már március végén elkezdődött, több mint 77 millió forintból új tetőszerkezetet kap az épület, valamint kicserélik az összes nyílászárót és teljesen felújítják az intézményhez tartozó szomszédos sportcsarnok vizesblokkját is. A beruházást az iskolafenntartó Klik pályázati forrásból valósítja meg. Várhatóan június végére be is fejeződnek a munkák. Az oktatás természetesen ez idő alatt is zavartalanul folyik – számolt be az elkövetkezendő időszak jelentős fejlesztéseit sorolva Huszár Zoltán polgármester.

Az iskola felújítása jelenleg is tart, a tetőt teljesen kicserélik

A település vezetője beszélt továbbá arról, hogy az iskola udvarán lévő, már korábban felújított iskolai konyhának és ebédlőnek is helyet adó épületben 30 millió forintból kialakítanak egy bölcsődét is, amely nyár végére készülhet el.

– Szintén pályázati forrásból kezdődhet meg, legkésőbb ősszel az óvoda és a művelődési ház felújítása is, 99,8 millió forintot nyert a település az intézmények energetikai korszerűsítésére. A nyílászárók mellett a fűtésrendszert is felújítják. A nyertes támogatási szerződést már megkapta az önkormányzat, a közbeszerzési eljárást készítik elő, csak úgy, mint a vasúti átjárótól egészen az üdülőfaluig tervezett 2,2 kilométer hosszú kerékpárút építése esetében is, amelynek kivitelezési munkálatai legkésőbb idén ősszel elkezdődnek – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!