Receptek

2025.04.19. 17:01

Húsvéti vendégváró 30 perc alatt, ha valami gyorsra és finomra vágysz

Húsvétkor gyakran előfordul, hogy hirtelen toppannak be a vendégek. Ilyenkor életmentő lehet egy gyors, egyszerű és finom húsvéti vendégváró, például egy ropogós sajtos rúd, amit akár diétásabban is elkészíthetsz.

Az ünnepi készülődés mellett nem mindig van idő órákig sütni-főzni, főleg, ha egy utolsó pillanatos látogatásról van szó. A jó hír az, hogy egy klasszikus sós sütemény, mint a sajtos rúd, gyors verzióban is elkészíthető, így a húsvéti vendégváró nemcsak finom, de villámgyorsan az asztalra kerülhet. Ráadásul néhány apró trükkel diétás étrendbe is beilleszthető.

Húsvéti vendégváró, recept
Húsvéti vendégvárónak is tökéletes ez a finomság
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyors húsvéti vendégváró: 30 perces sajtos rúd recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt (teljes kiőrlésűvel vagy zabpehelyliszttel is működik)
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj vagy light margarin
  • 10 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás

Elkészítés:

  1. A lisztet keverd össze a sóval és sütőporral, majd morzsold el benne a hideg vajat.
  2. Add hozzá a reszelt sajtot, tejfölt és tojást, és gyúrj gyorsan egy tésztát.
  3. Nyújtsd ki fél centi vastagra, szórd meg sajttal, majd vágd rudakra.
  4. Helyezd sütőpapíros tepsibe, és süsd 180 fokon 15–20 perc alatt aranybarnára.

Ez a gyors sajtos rúd nemcsak ízletes, hanem nagyszerű választás akkor is, ha a húsvéti vendégvárót szeretnénk kicsit tudatosabban, egészségesebben megoldani. Párosítható zöldségcsíkokkal vagy egy könnyű mártogatóssal, és már kész is a kedvelt ünnepi falat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában