Tippek, tanácsok

2023.01.31. 11:20

Ezekről az ételekről nem gondoltuk volna, hogy lefagyaszthatóak

Egész biztosan sok mélyhűtő rejt egy-egy pörköltes vagy húsos káposztás dobozt. De tudta, hogy nem csak készételeket, hanem alapanyagokat is le tudunk fagyasztani?

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Nemcsak készételeket, akár alapanyagokat is bátran betehetjük a fagyasztóba – írja a duol.hu

Tészta

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy véletlenül többet főzünk a kelleténél, a felesleges főtt tésztának nem kell a kukában landolnia: érdemes al dentére főzni, és meglocsolni olívaolajjal, mielőtt a mélyhűtőbe kerül, így a kiolvasztás során nem tapad össze.

Tojás

Egy kicsivel több munkával jár, de a tojást is egészen nyugodtan betehetjük a jégszekrénybe. Fagyasztás előtt verjük fel a nyers tojást, majd adagoljuk a jégkockatartóba úgy, hogy mindegyik mélyedésbe 3 evőkanálnyi jusson, a megtöltött tartót pedig fagyasztózacskóba csomagolva helyezzük be a mélyhűtőbe.

Leveskocka másként

Sosem tudhatjuk mikor van szükségünk a saját készítésű csirkehúsleves-alaplére, a hűtőben sajnos hamar megsavanyodik, ám a fagyasztóban sokáig bírja. Töltsünk 2-2 evőkanál alaplevet a jégkockatartó mélyedéseibe, így akár kiolvasztás nélkül is hozzáadhatjuk a készülő ételhez.

Avokádó

Az érett avokádó hamar barna péppé válik, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Ha egyszerre több érett gyümölcs is lapul a hűtőszekrényben, és nem akarunk ipari mennyiségű guacamolét készíteni, fagyasszuk le! A gyümölcs kikapart belsejét locsoljuk meg egy kevés citromlével, majd villával finoman törjük össze a gyümölcshúst, és szorosan csomagoljuk be egy fagyasztózacskóba.

Saláta

A saláta levelei bizony hajlamosak hamar elfonnyadni, ezért a fel nem használt mennyiséget érdemes kis adagokban lefagyasztani. Sajnos a fagyasztás után már nem lesz olyan lédús és roppanós, mint új frissen, de attól még kiváló hozzávalója lehet egy kiadós zöld smoothie-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!