Tippek, tanácsok

2022.10.17. 20:01

Így szabadulhatunk meg a bosszantó muslicáktól!

Nagy bosszúságot tudnak okozni a muslicák az otthonunkban. Ne hagyjuk, szabaduljunk meg tőlük mihamarabb!

baon.hu

Forrás: Shutterstock.com/illusztráció

A muslicák nagyon egyszerűen bekerülhetnek a lakásba és az őszi, friss gyümölcsök, ha erjedésnek indulnak, bizony nagyon vonzók a számukra. Pillanatok alatt lerakják tojásaikat az érett gyümölcsre, és megállíthatatlanul sokan lesznek hirtelen. Bár csak hét napig élnek, de így is nagy bosszúságot okozhatnak. Mit tehetünk ellenük? A ripost.hu összeszedte a legjobb házi praktikákat. 

Ne hagyjuk szabadon a gyümölcsöket!

Ősszel a sok friss, finom szőlő,  alma valamint minden más  gyümölcs a legtöbb konyhában ott van a pultokon. Ez igen nagy csábítás a muslicák számára. Egyszerűen takarjuk le a gyümölcsöket, ezzel már sokat teszel azért, hogy távol maradjanak a lakásból.

Mosogatószer és ecet

Nagyon egyszerű a megoldás. Fogjunk egy befőttes üveget, öntsünk bele az almaecetet, és csepegtessünk hozzá mosogatószert. Takarjuk le celofánnal, vágjunk rá néhány lyukat, hogy a muslicák az ecet szagára beletaláljanak. Onnan már nincs visszaút számukra, csapdába esnek az üvegbe.

Szegfűszeg

Természetes rovarriasztó, a muslicák ellen is jó megoldás. Szúrjunk legalább 30 szegfűszeget egy almába, narancsba vagy citromba. De az is jó megoldás, ha szegfűszeg illóolajat csepegtetünk a tisztítószerhez.

Illóolajok

Öntsünk a párologtatóba néhány csepp cédrus vagy fahéj illóolajat. Ezeket az aromákat gyűlölik a muslicák, azonnal elmenekülnek a lakásból.

Vörösbor

Muslicák nem csak a gyümölcsöket szeretik, de a bor illatának sem tudnak ellenállni. Hagyjunk az asztalon egy nyitott boros üveget, aminek az alján még maradt egy kis ital, hamarosan látni fogjuk, hány rovart vonzott oda az illata. Tuti belerepülnek páran a csapdádba.

Házi készítésű muslicapapír

A légyfogót készítsük el házilag. Egy erős, sárga színű papír mindkét oldalát kenjük be mézzel. Akasszuk egy olyan helyre a konyhában vagy a lakásban, ahol azért nem jön azonnal szembe a vendégekkel. Erős illata miatt tuti megtalálják a muslicák és beleragadnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!