Tündérszépek 2022

2022.03.20. 19:17

Hódíts természetes és ragyogó hajkoronával!

Egy szépségversenyen nem csak a ruha vagy a smink fontos, hanem az is, hogy hajunk ápolt és ragyogó legyen. Szabóné Lestár Mária mesterfodrász már 25 éve dolgozik a szakmájában és ez idő alatt nagyon sokféle hajjal találkozott már. Ő ad most néhány jó tanácsot a Tündérszépeknek.

Várkonyi Rozália

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Festett vagy természetes színű haj, egyenes vagy hullámos loknik, kinek mi áll jól. A tapasztalataink azt mutatják, hogy az eddig lefotózott hölgyek mind a saját stílusuknak megfelelő hajjal jelentek meg.


Szabóné Lestár Mária mesterfodrász szerint, egy jó fotó elkészítéséhez vagy egy jó megjelenéshez elengedhetetlen a megfelelő frizura és a tökéletes smink kiválasztása, de fontosnak tartja kiemelni, hogy minden esetben törekedjünk a természetesség megtartására.


– Egy jó sminkkel és frizurával ki lehet emelni a hölgyek természetes szépségét és előnyeit. 

Ez alatt azt értem, hogy egy jól kiválasztott hajszín és forma meg tudja mutatni az arc minden előnyét, kiemelve az arcformát, a szem és a bőr színét – vallja a szakember.


– Egy fotózás előtt mindenképpen javaslok egy vágást a hajvégek felfrissítésére, mert az én mottóm az hogy „Nem a hosszú, hanem a szép haj a divat”. Ha a hajunk egészséges, akkor bármilyen frizurát elkészíthetünk belőle, mert rugalmasabb és formázhatóbb lesz.

A mesterfodrász szerint, az, hogy éppen milyen frizurát választunk az az egyéniségünktől is függ, de befolyásolja az is, hogy milyen ruhát szeretnénk viselni az adott alkalmon.


– Ha egy ruha felsőrésze nyitottabb, akkor nagyon szép, ha leengedve hagyjuk a hajat, ha viszont zártabb a ruha felsőrésze, akkor egy jól feltűzött frizura plusz éke lehet az összhangnak – tanácsolja.


– Nagyon divatos és közkedvelt a fonás, amit kombinálhatunk akár leengedett, akár kontyba feltűzött frizurákba. Manapság inkább a kiengedett, enyhén hullámos hajakat szeretik a vendégek – mondta Szabóné Lestár Mária. 

– A tapasztalatom szerint pedig a manapság leginkább a természetesebb hajszínekre törekszenek a hölgyek. 

A Balayage és az egyszínű hajfestési technikák a legkedveltebbek, de a szőke hajszín még mindig nagyon népszerű. Legtöbbször az egyforma hosszra vágott frizurákat szeretik a vendégek, de nagyon közkedvelt a rövid és hosszú Bob fazon is.


A szakember azt tanácsolja, hogy nyugodtan követhetjük az éppen aktuális hajtrendet, de szerinte mindenkinek az a haj áll jól, amellyel magabiztosnak érzi magát, hiszen ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor egy kívülálló is szépnek lát minket. Fontosnak tartja még megemlíteni, hogy mindig az arcformához és az egyéniségünkhöz válasszunk frizurát.


A megfelelő haj kiválasztása mellett az ápolásáról se feledkezzünk meg, hiszen hiányában elvesztheti színét és fényét.


– Nagyon fontosnak tartom és javaslom is a vendégeimnek az otthoni hajápolást. A megfelelő ápolószerek egészséges hatást biztosítanak a hajnak és megvédik akár az időjárás viszontagságaitól is. A megfelelő étrend és vitaminpótlás is nagy szerepet játszik, abban hogy a hajkorona egészségesebbnek és fényesebbnek látszódjon – tanácsolja a szakember, aki minden versenyzőnek sok sikert kíván.  

Szabóné Lestár Mária mesterfodrász munka közben. Beküldött fotó

Jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére!

Te is rajongsz a szépségápolásért? Szereted sminkelni magad? Akkor itt az idő, hogy jelentkezz a Tündérszépek 2022 versenyére! Töltsd ki a jelentkezési lapot még ma, és csatlakozz azon 18-29 éves Bács-Kiskun megyei hölgyek közé, akik szépségükkel képviselhetik Bács-Kiskun megyét az országos szépségversenyen!

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya – aki mentorként segíti majd a jelentkezőket –, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!