Párválasztás

2022.01.10. 17:09

Párkapcsolati kérdésekről tartott előadást Bedő Imre Kunszálláson

Nem elég csak valahogy kapcsolódni egymáshoz. Kell, hogy a férfi és a nő életét sok-sok szál szője egybe. Így lesz a házasság szövetség. Ez döntés kérdése – fogalmazott Bedő Imre, a Férfiak Klubja nevű civil szervezet alapítója a napokban Kunszálláson, ahová a nagycsaládosok egyesületének meghívására érkezett, és Párkapcsolatból szövetség címmel tartott előadást a faluházban.

Vajda Piroska

Bedő Imre (jobbról) a kunszállási faluházban tartott előadást. Fotó: Vajda Piroska

Bedő Imrét egyre többen ismerik az országban. Közgazdászként indult a pályán, majd bankár és vállalkozó lett, de folyamatosan buzgott benne a társadalmi felelősségvállalás iránti vágy, ezért 2013-ban megalapította a Férfiak Klubja nevű civil szervezetét. Tevékenységük alapvető célja a hagyományos emberi, erkölcsi értékek mentén a férfi-nő szövetség, végső soron pedig a családok megszilárdítása. A misszió fontosságát jelzi, hogy hazánkban a széteső családok száma a 60–70 százalék között mozog, a házasságok csaknem fele pedig válással végződik. Gyermekeink jövője szempontjából sürgető ezen változtatni – hangsúlyozta Bedő Imre. 

A fiúk nevelésével kapcsolatban elmondta, egyik legfontosabb célkitűzés a családi felelősségvállalásra való nevelés kell, hogy legyen, mert a gyermeket szülő nőnek a családot alapító férfi adja a biztonságot. 

Bedő Imre szerint, egy férfinak úgy kell élnie, viselkednie, hogy abból érződjön a stabilitás. 

Előadásában a párválasztás nehézségeiről is beszélt. Bármilyen furcsa is, de az, hogy kiszélesedett a világ és túl nagy lett a „kereslet”, nagyban megnehezíti a fiatalok párkeresését. Nem beszélve arról, hogy az udvarlás szinte teljesen kiment a divatból. 

Bedő Imre szerint a párválasztás másik nagy csapdája, hogy a párkeresők a tökéletest keresik, kész embert várnak, hiányosságok nélkül. Arra is figyelmeztetett, hogy egy jól működő kapcsolatban fontos, hogy a párok tudjanak együtt dolgozni. Mert a valódi öröm a teremtés öröme, amit ketten kell, hogy megteremtsenek. Bedő Imre szerint az is fontos, hogy a fiatalok megértsék, az elköteleződés nem a szabadság megszűnését jelenti. Bár a kötél arra való, hogy azzal rögzítsenek bizonyos dolgokat. Ám kötelékké válni annyit tesz, hogy megtartjuk az értékeket a világban. 

Végezetül a házassággal, mint szövetséggel kapcsolatban elmondta, a férj és a feleség által közösen szőtt szövet több ezer ponton kapcsolódik egymáshoz, így bárhogy ráncigálhatja azt szél, széttéphetetlen marad. A szövet összeköti a családtagokat, a barátokat, a közös értékrendet, a munkát, az élményeket, az ünnepeket és a közös terveket – érvelt Bedő Imre, aki szerint a tökéletes házasság titka, hogy két tökéletlen ember soha nem adja fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!