Picard Lily

2021.12.13. 16:20

Egy osztrák családi cirkuszban dolgozott a Tabdiban élő légtornásznő

Picard Lily olyan programot dolgozott ki, amivel kiérdemelte, hogy az osztrák Pikard Circus tagja legyen az idei szezonra. A nemrégiben véget ért időszak meghatározó tapasztalat volt a két éve súlyos sérülést szenvedett légtornásznak.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Különös év volt az idei Picard Lily számára. Ő az a tehetséges cirkuszművész, aki két éve zuhant le egy boszniai turnén a magasból. A légtornásznő súlyos sérülést szenvedett. Kecskeméten megműtötték, a csigolyáinak gyó­gyulását elősegítő szegecsek és egy sín még ma is nehezíti a munkáját. 

A Tabdiban élő artista az idén tavaszra egy új programot dolgozott ki, amely elnyerte az osztrák Pikard Circus igazgatójának a tetszését. Leszerződtette az idei szezonra, amely november közepén ért véget. Lily végigdolgozta a turnét, az ötperces légtornász számával minden fellépéskor sikert aratott, főleg a gyerekek körében. A háttérdíszlet a romantikus csillagos ég volt a Holddal, a gyerekek talán ezért is Hold királynőnek szólították, amikor beszélgetett velük. 

A produkciót még Tabdiban dolgozta ki, különös figyelmet fordított arra, hogy még nem százszázalékos a gyó­gyultsága. A cirkusz más produkcióiban is fellépett, mint táncos. A turnén bejárták Ausztriát, többnyire telt ház előtt játszottak, és ami különleges volt, hogy fiatal gyermekes családok ültek a nézőtéren. Az osztrák igazgatója szerint ismerős arcok előtt játszottak, olyanok előtt, akik visszatérőek évek óta a cirkuszban. A szülők hozták a gyerekeiket is. 

A 22 éves cirkuszművész úgy érzi két héttel a szezon után, hogy valójában most nőtt fel. 

Hogy ez mit jelent? Ő tervezi és állítja össze a programját, a fellépőruháját, vezeti lakóbuszát, segít a cirkusz sátrának összepakolásában, felállításában. Ez utóbbi kemény munka, de azt is jelentette, hogy teljes jogú tagként fogadta el az osztrák családi cirkusz a személyét. Idehaza kontrollra jelentkezett orvosánál, azonban a komoly vizsgálatokat nem lehet elvégezni a Covid miatt, mondta Picard Lily. A művésznőt ez aggasztja, ugyanis szeretné tudni, hogy a gyó­gyulása hol tart. Ez alapján tudná ugyanis a jövő évi programját összeállítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!