gasztronómia

2021.01.20. 12:02

Helyi alapanyagból készítenek kiváló minőséget Bácsalmáson

A bácskai kisváros egyik közössége néhány nappal ezelőtt kapta meg azt az oklevelet, amelyet a Magyar Konyha magazin ajándékozott a Bácsalmási Finomságok nevű termékek sikeres elő­állításáért.

Juhász Jenő

A kiváló termékeket előállító közösséget a Magyar Konyha magazin oklevéllel is díjazta

Fotó: Juhász Jenő

A gasztrokulturális magazin legutóbbi számával együtt jelent meg a TOP 100 termelő című kis kötet. Ez a kiadvány nemcsak a legjobb hazai alapanyagokat mutatja be, hanem azokat az embereket és szervezeteket is, akik/amelyek fel is dolgozzák azokat, és ezzel kiváló minőségű termék kerül az asztalra. A bemutató könyv szlogenje: „A termőföldtől az asztalig”.

A legjobb 100 termelő egyike a megyénk déli részén gazdálkodó Bácsalmásért Feldolgozó és Értékesítő Start Szociális Szövetkezet. Kiváló termékeit a lekvár, szörp kategóriában ismerték el és ajánlják a fogyasztók körében.

– A szövetkezet 2013 augusz­tusában jött létre. A közfoglalkoztatás alapjain szerveződött, alapító tagja az önkormányzat is, a közösség 2017. márciustól Bácsalmási Finomságok néven helyi alapanyagokból, hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásával tartósítószermentes feldolgozott élelmiszertermékeket állít elő és értékesít – tudtuk meg Barta Tiborné Gáll Ágnestől. – Jelenleg 6 fő alkalmazottat foglalkoztatnak. Termékszortimentjében szörpök, lekvárok, ételízesítők, savanyúságok, ivólevek szerepelnek. A napsütötte Bácska kitűnő minőségű, zamatos gyümölcseiből, zöldségeiből, adalék- és színezékanyag hozzáadása nélkül készül például a népszerű meggybefőtt, lecsó, Bácskai Bivaly, szilvalekvár, meggyszörp, homoktövises almalé és még sokféle ízletes bácsalmási finom­ság.

A kiváló termékeket előállító közösséget a Magyar Konyha magazin oklevéllel is díjazta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!